Novosti

Potpisnici Sporazuma sa narodom jednoglasni: Ako režim ne ode, veliki skup u aprilu

Tanjug / Zoran Žestić

Potpisnici Sporazuma sa narodom jednoglasni: Ako režim ne ode, veliki skup u aprilu

Građani Srbije već tri meseca protestuju u preko 90 gradova. Režim se oglušio o sve zahteve građana koji se odnose na medijske slobode, obračun sa kriminalom i zloupotrebama vlasti i transparentnost u rešavanju kosovskog pitanja. Dosta je sa ponižavanjem građana Srbije. Nemamo više vremena za čekanje. Vreme je da aktuelni režim ode da bi građanima bilo bolje.

Mi, potpisnici „Sporazuma sa narodom“, posle tri meseca velikih narodnih protesta protiv vlasti pod imenom „1 od 5 miliona“ u više od 90 gradova i opština u Srbiji, imamo samo jedan zahtev:


Odlazak aktuelnog režima i slobodni izbori na svim nivoima


Zahtevamo momentalne ostavke predsednika Srbije Aleksandra Vučića, predsednika Vlade Ane Brnabić i predsednika Narodne skupštine Maje Gojković.


Tražimo izbore na svim nivoima koji će se održati nakon 6-9 meseci u kojima bi mediji bili slobodni i ispunjeni ostali zajednički zahtevi opozicije za fer i poštene izbore.


Prvi korak ka slobodnim medijima je trenutna smena direktora i urednika informativnog programa RTS i RTV i smena članova REM-a. Novo rukovodstvo RTS i RTV mora da obezbedi objektivno i nepristrasno informisanje na javnim medijskim servisima, a novi sastav REM mora da obezbedi poštovanje zakona o javnom informisanju od strane svih emitera.   


Za ispunjavanje ovih zahteva vlastima dajemo rok od 30 dana. U slučaju da se režim ogluši i o ove zahteve, organizovaćemo 13. aprila veliki narodni protest u Beogradu, na koji ćemo pozvati građane iz cele Srbije. U međuvremenu nastavljamo punu podršku svim protestima „1 od 5 miliona“ koji se  održavaju širom Srbije.


 

Info služba Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.