Novosti

Predsedništvo Dveri potvrdilo stavove o KiM na sednici u Gračanici

Infoslužba Dveri

Predsedništvo Dveri potvrdilo stavove o KiM na sednici u Gračanici

Očigledno je u kom pravcu nas vodi aktuelna vlast po pitanju Kosova i Metohije i zato su Dveri usmerile svoje delovanje ka sprečavanju potpisivanja sporazuma o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa sa Prištinom, koje se očekuje sledeće godine i zaštiti intresa države Srbije.

Nakon otvaranja kancelarije Srpskog pokreta Dveri u Gračanici u novim prostorijama održana je sednica Predsedništva. Na sednici je razmatrana aktuelna politička situacija u Srbiji sa posebnim osvrtom na politiku aktuelne vlasti prema južnoj pokrajini, kao i uslovi u kojima živi srpski narod. Predsedništvo je potvrdilo stavove iz Rezolucije o AP KiM koju su poslanici Dveri predložili u Narodnoj skupštini Srbije, od kojih su najvažniji:


1. AP Kosovo i Metohija je sastavni i neotuđivi deo Republike Srbije, koji se trenutno nalazi pod okupacijom, o čemu bez odlaganja treba obavestiti međunarodnu javnost.


2. Nijedan građanin Republike Srbije koji se nalazi na javnoj funkciji nema pravo da potpiše obavezujući dokument kojim će pravno otuđiti AP Kosovo i Metohija kao deo teritorije Republike Srbije.


3. Prekinuti pregovore u Briselu, poništiti sve briselske sporazume i temu KiM vratiti u SB UN, gde imamo saveznike u Rusiji i Kini.


4. Vlada Republike Srbije treba da preduzme sve radnje u cilju fizičkog povratka i boravka srpskog civilnog i vojnog osoblja na teritoriji AP Kosovo i Metohija, saglasno sadržini Rezolucije 1244 SB UN.


5. Obnoviti rad Ministarstva za KiM u Vladi RS koje će obavljati sve poslove državne uprave koji se odnose na funkcionisanje državnih organa i institucija Republike Srbije na teritoriji AP Kosovo i Metohija, pomoć srpskom narodu na KiM, kao i povratak raseljenih.


Informativna služba Srpskog pokreta DveriPodeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.