Др Предраг Митровић: Нишани, уз уважавање, али југ Србије је ипак Србија

Др Предраг Митровић: Нишани, уз уважавање, али југ Србије је ипак Србија

Покушавајући да свој политички принцип заснива на конфронтацији „Ми – који запињемо и радимо“ и „Они – који би да нас врате у мрачно доба и сукобе“, Александар Вучић изношењем и презентовањем лажних статистичких података, општом медијском манипулацијом, залуђивањем гладног и обесправљеног народа и злоупотребом свих ресурса државе Србије у своје име, рачун својих политичких сателита и криминогене елите у Србији и ван ње, покушава да се домогне апсолутне власти.

Управо у остваривању тог циља, спреман је да у духу протестантске етике, погази све националне вредности сопственог народа и државе у корист западног корпоративног друштва.

Највећи „напредак“ у понижавању сопственог народа под влашћу Александра Вучића и политичких шпекуланата око њега, постигнут је на југу централне Србије.

Мимо свих дипломатских протокола – пријема страног државника у Београду, интонирања химне земље домаћина и госта, поздрава српској застави, разговора са српским званичницима; у моменту када се сходно „Тиранској платформи“ у Македонији сервира нови „геноцид“ над Албанцима од стране Срба и убрзано завршавају све припреме око званичног промовисања Војске Косова (која је де факто већ формирана), у посету Бујановцу, Прешеву и Великом Трновцу, готово илегално, после 69 година, долази албански председник.

Врло мудро и државнички одговорно Бујар Нишани је послао политичке поруке Србији, а да ни једну од њих није јавно изговорио. “Албанија је чврсто заинтересована да помогне у остваривању свих права Албанаца који живе у Прешеву Бујановцу и Медвеђи, а то се пре свега односи на право на образовање, употребу националних симбола и привредни развој“. Најважније да се сви договори о успостављању сарадње који су већ постигнути између влада односно премијера Србије и Албаније спроведу”.

Може се закључити да се све дешава по већ устаљеном договору и плану за који очито сем Вучића, политичких проститутки и криминалаца у Србији нико и не зна.

Легитимно је право, да Албанци воде рачуна о својим сународницима и интересима Албанске државе. Ту не желимо ништа да споримо. Не схватљиво је да актуелна власт у Србији не води рачуна о интересима српске државе. Не схватљива је безличност, учмалост и незаинтересованост званичног Београда за културу партиципације, квалитет живота и друштвено благостање свих грађана Србије, без обзира на њихову националност, поготово на њеном девастираном југу и пре свега за грађане српске националности. Вучића и његову Дворску свиту интересује све оно што се може измерити новцем и опстанком на власти. Интереси малих, обичних људи, њега не занимају.

 

О томе сведоче изјаве Бујановчана

 

 

Лоше живимо…Оно што Вучић каже да би хтео да учини за Србе на Косову, то би могао да учини за Србе у Бујановцу. Међутим, њему Срби у Бујановцу нису важни, нису битни, препустио их је стихији, а кобајаги се бори за Србе на Косову, где нема утицај и где не може ништа да уради.

Ово је срамота за државу Србију, да нас је препустила на милост и немилост иживљавању Албанаца и то политичара, не обичних људи јер и обични људи Албанци, као и Срби и Роми, испаштају због неспособних политичара који гледају само свој интерес. Ако се овако настави, онда се иде за тиме да и Срби из Косовског Поморавља и Сиринићке Жупе нестану са тих простора, јер падом Бујановца, све до севера Косова и Метохије постаје етнички чисто.

 

Како живите у Бујановцу?

Веома лоше, ја бар. Овде сам рођен ’54. године, отац, мајка, ту су ми унуци. Непрестано се погоршава живот, било је боље, али све је горе и горе. Мада је ово последица Титове политике на уништењу Србије на националном питању, на територијалном питању. Он је извршио поделу, спремао је друге нације да јачају а да српска нација буде полако прогањана и уништена. То се сад спроводи у дело.

 

(фото: Танјуг /СТР)

 

Муслију је изјавио да Албанци лошије живе него Срби у Бујановцу и Прешеву?

Албанци најбоље живе у Бујановцу, онда Роми а Срби су на најнижем нивоу опстанка, преживљавања. Има појединаца који с њима сарађују, којима је добро, можда пет, шест богаташа. Остали, обичан народ, веома лоше живи.

Потпредседнику Српског покрета Двери др Предрагу Митровићу није омогућено да присуствује седници у Скупштини општине Бујановац и изнесе ставове Двери и грађана југа централне Србије.

Мени, као потпредседнику Српског покрета Двери није омогућено да присуствујем седници, иако сам успут желео да г. Нишанија обавестим о истинитим догађајима на југу Србије и свим оним, што из српског угла, изгледа прихватљиво или неприхватљиво у намери његовог доласка и посете Албанцима на југу Србије.

Нажалост, није ми омогућено да присуствујем састанку који су имали, као што ми ни екипа РТС-а и није желела да узме изјаву представника Српског покрета Двери.

Проблем људи на југу Србије је готово идентичан, без обзира да ли они живе у Прешеву или Бујановцу, да ли живе у Медвеђи, Врању или Лесковцу.

Велика економска криза, проблеми незапослености, лоша приватизација и немар државе, довели су до овог стања у коме се налази народ у Србији. Најизразитије стање, лоше стање, је овде на југу Србије и нећу се сложити са председницима албанске власти да само Албанци на југу Србије живе лоше – лоше живе и Срби.

Поента целе приче је управо у томе што су и Срби и Албанци на југу Србије таоци једне неодговорне политике српске власти, мафијашких кругова, неодговорних политичара у Републици Србији, који очигледно не примећују озбиљне проблеме овог народа на југу Србије, а свему томе наравно, треба додати сецесионистичке тежње у намери стварања Велике Албаније. Управо у таквој једној средини, нема могућности за развој, нема могућности за напредак и оно што је најгоре, подгревају се међунационалне тензије, које нажалост прете да ескалирају.

Потребно је много мудрости и воље да се проблеми разреше. Не требамо бити љути на Албанце. Они имају стратегију и спроводе је. Ми је немамо. Немамо визију Србије за сутра, за годину дана, за 10 година. Немамо визију како желимо да изгледа Србија за 50 година. Од Албанаца и њихове политике пуно тога да научимо.

Одговорна власт у Републици Србији мора да ради у интересу државе и поштује Устав и законе Србије, уз максимално уважавање права и обавеза грађана сопствене, али и својих грађана других националности. Одговорна власт мора да спречи криминал и корупцију.

Преко је потребно утврдити стварни број становника и њену националну структуру у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи. Крајње је време да се српска власт заинтересује како живе ти људи, каква је њихова образовна, старосна, структура запослених и незапослених, какве су им потребе и које проблеме има.

Како се користе ресурси државе. Да спрече криминалце да уз подршку политичара на власти пљачкају, сеју страх и прете да ће ако њих не буде или не буду на власти доћи до сукоба и рата. Први корак у том послу је да се решимо Вучића и квази политичке елите на којој почива судбина целокупне наше заједнице последњих готово 30 година и почнемо да радимо на јачању државе, њених институција, бринемо о потребама и квалитету живота свих наших грађана.

Морамо да помогнемо све наше Србе у окружењу и спречимо асимилацију. Очувамо језик, традицију и споменике. Да дамо српско држављанство свима који за то имају услова. То ће бити довољан услов за мир, стабилност и суживот на Балкану.

Узгред, да напоменемо јавности Србије, истине ради – испред Скупштине општине Бујановац поред свих постојећих билборда на којима је била слика албанског председника Нишанија са натписом „Добродошао председниче“, као и хиљаду албанских застава које су носили албански ученици и окупљени грађани Бујановца албанске националности, биле су истакнуте две српске. Једна на Скупштини општине Бујановац и друга коју је у маси збуњених Албанаца носио потпредседник Српског покрета Двери др Предраг Митровић – како рече: „Ипак је ово Србија“.

 

Др Предраг Митровић
потпредседник Српског покрета Двери

(насловна фото: Танјуг /СТР)

 

 

Подели наShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0