Марија Јањушевић за Кикиндске: Нама је најважнија породица

Марија Јањушевић за Кикиндске: Нама је најважнија породица

Двери су далеко од било каквог шаблона, нарочито оног у који су нас злонамерни медији потискивали, покушавајући да од породичних, прагматичних људи којима је важна породица, традиција, јака држава и јака домаћа привреда, направе насилнике и негативце.

Обилазите Србију протеклих недеља и да ли можете да оцените у којој популацији имате највише подршке?

Бошко Обрадовић и Двери у целини тренутно имају највише подршке међу млађом популацијом и женама, али одлучним захтевом да се пензионерима врати отето добијамо и велику подршку пензионера. Добро се разумемо и сарађујемо са особама са инвалидитетом, којих у Србији има око 500.000. Сваки грађанин којем су важне породичне вредности је наша циљна група, било да се ради о самачким домаћинствима, брачним паровима без деце и са децом. Породица је гарант очувања традиционалних вредности, националног идентитета и осећаја за правду и емпатију за које се Двери залажу.

 

Помало неочекивано, кампању Обрадовића скоро па завршавате у сремској варошици Пећинци? О чему се ту ради? Колико има Војводине у Вашим ставовима данас?

Бахата власт у том месту је дала отказ мајци троје деце само зато што је угостила Бошка Обрадовића на свом имању и говорила о немару државе према пољопривредницима. Било је сасвим природно и очекивано да је Бошко Обрадовић узме у заштиту. Ова жена је постала симбол борбе против свих ненормалних друштвених појава које нам је донела владавина СНС. Војводина је део Србије, дакле има је у свим нашим ставовима. Верујемо да је јака локална самоуправа бољи концепт од централизације и нагомилавања администрације у Новом Саду.

 

Можда је то негирање аутономије узрок слабијег резултата у Војводини у односу на централну Србију?

За нас у Дверима је важан национални идентитет, што не значи да негирамо исто право националностима које живе у Србији, напротив. Због медијске блокаде и планских, дуготрајних клевета са друге стране, наш програм је мало познат јавности и људе је лако довести у заблуду о Дверима.

 

Чедо Гверо, председник Градског одбора у Кикинди се најчешће обраћа привредницима и као да одудара од општег шаблона у Дверима? Какав је Ваш одбор у Кикинди?

 

Веома поштујем Чеду и он на начин који сте навели представља веома важан део нашег програма, који се односи на домаћу привреду и пољопривреду и покретање домаће банке за подршку домаћим привредницима. Двери су далеко од било каквог шаблона, нарочито оног у који су нас злонамерни медији потискивали, покушавајући да од породичних, прагматичних људи којима је важна породица, традиција, јака држава и јака домаћа привреда, направе насилнике и негативце.

Међутим, управо наш одбор у Кикинди показује да поштујемо све националне мањине и да су сви људи којима је важна традиција, национални идентитет, заснивање породичне производње добродошли у Двери без обзира на националност.

 

Шта Кикинђани могу да очекују од Двери ако будете на власти? Северни Банат је најсиромашнији део Војводине, са великим одливом људи.

Грађани Кикинде пре свега могу да очекују да ће Двери, када буду водиле град, обезбедити свим грађанима да живе као људи. То значи да је интерес породице на првом месту, да није најважније остваривање профита страних банака и компанија на штету грађана. Социјално угроженим породицама не сме нико да искључи струју, нити да их избаци из породичног дома. Северни Банат је под ударом небриге државе, али јачањем локалне самоуправе, задругарством, субвенцијама младим брачним паровима за заснивање пољопривредног домаћинства и низом других одрживих мера, то се може променити.

 

Шешељ је део Вучићевог тима

Бошко Обрадовић и Шешељ се често хватају у вербални клинч, иако ако су обојица националисти, обојица су против ЕУ, а за Русију.

Не постоји лични сукоб. Шешељ је евидентно део тима Александра Вучића са улогом да глуми опозицију. Шешељ је изјавио да Вучић треба да остане премијер ако не победи на председничким изборима, а критике има само за опозицију. Двери нису за то да Србија уђе у ЕУ по сваку националну цену, већ за сарадњу која је на корист Србији. Двери јесу десница када су у питању традиција и национални идентитет, али по економском и социјалном програму смо ближи левици. Та подела је потпуно превазиђена и неприменљива на данашње прилике.

 

Извор: Интервју Кикиндских: Марија Јањушевић,
народни посланик Српског покрета Двери (бр. 947 од 30. марта 2017.)

Подели наShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+2