Марија Јањушевић: Просвећени Бошко Обрадовић и посвећени напредњаци

Марија Јањушевић: Просвећени Бошко Обрадовић и посвећени напредњаци

Бошко Обрадовић о светосавској Србији, напредњаци би радије лажи и ратовање.

Пуних 18 година траје посвећена борба Двери да се Србија обнови духовно, јер без тога нема ни економске, културне или било које друге обнове. Своју славу Светог Саву прославили су најпре симболично у манастиру Милешева, а након тога у свим местима у Србији.

У Београду су се чланови и симпатизери Двери окупили на највишем спрату хотела Србија, где је Бошко Обрадовић у свом обраћању јасно истакао кључне проблеме у држави, која је скренула са светосавског пута и кроз низ аргумената јасно показао да актуелни режим државу и све грађане води у пропаст. Упркос недоживљеној медијској блокади у јавности се појавио велики број текстова под насловом „ Данашња Србија није на путу Светог Саве“ .

Да је светосавска порука Бошка Обрадовића допрела до заиста великог броја грађана Србије, који су је разумели и којима је блиска, говоре и активности режимског гласила Информер које су уследиле. С обзиром да је Бошко Обрадовић породичан човек, који својим начином живота потврђује да једини заиста верује у оно што говори и једини има намеру да тако и поступа када постане председник Србије, могуће га је дискредитовати једино лажима и подметањима.

 

 

Информер је протеклих годину дана толико посвећено објављивао лажи о Бошку Обрадовићу, да Двери озбиљно размишљају да организују изложбу тих текстова под називом – „Бранимо Вучића од истине“ или „Србија се брани лепотом – Вучић Информером“ а можда напослетку оставимо посетиоцима изложбе да на конкурсу одаберу најадекватнији назив за овако срамно понашање владајуће гарнитуре, почев од премијера и најближих сарадника, па до режимских медија који упропаштавају струку и државу.

Последња у низу измишљотина о Дверима и Бошку Обрадовићу је поређење његових предизборних плаката са плакатима из Хрватске. Ради се о још једној лажи и кривичном делу фалсификовања и фотомонтаже. СНС дакле шаље поруку да не постоји доња граница кривичних дела којима су склони. Док Двери прихватају и нуде просветитеља као модел понашања, напредњаци су посвећени сили, лажима, агресији и свему другом што им омогућава страховладу и насиље. Модели застрашивања и сигурних гласова на терену су разрађени на монструозан начин.

Верујем да су свесни да власт која почива на лажима, застрашивању, Информеровом прогањању поштеног света и ријалити програму не може дуго да траје. Срби су, колико год стрпљиви и опрезни били, народ који воли слободу и правду. Срби нису ни глупи ни лењи како их председник владе оптужује у сваком свом обраћању, некад директно а некад кроз лажи и обмане које нам обилато сипа кроз свакодневне конференције за новинаре. Посебно је забрињавајуће колико СНС неодговорно продубљује јаз између Срба и Хрвата, не водећи рачуна о осетљивим и рањивим темама. За СНС је сваки Хрват усташа, а свако ко има храбрости да отворено разговара о ранама српског народа кроз векове, њихов сарадник. Тако се не води одговорна политика, тако се не чува успомена на жртве, нити Срби штите од опасности да сви буду етикетирани као геноцидни.

 

 

Господо напредњаци, оставите се монтажа, не учите младе људе да буду ботови и ситни лопови! Промените себе да бисте могли да мењате Србију. За почетак, препоручујем да прочитате све што су Двери, посвећено свих 18 година писале у часописима и књигама и говориле на трибинама о страдању свог народа. О логорима Јастребарско, Пребиловићи, Јасеновац… О Олуји, Бљеску, фашизму и антифашизму…

Велики је број темата којима су се Двери свих ових година бавиле али не са мржњом, не уз лажи и подметања. Наш циљ је да се жртве памте да се никада никоме не би поновиле. Наша мисија је истина о Србима а циљ преображај и обнова наше државе. Позивам зато све читаоце Информера, све грађане Србије и све Србе у целом свету да на интернету провере шта су то Бошко Обрадовић и остали чланови Двери говорили све ове године и у шта верују.

Ни најмање нисам изненађена што Информер читаоцима подмеће лажне вести у циљу блаћења Бошка Обрадовића, јер други начин за то и не постоји. Шокирана сам коментаром Цвијетина Миливојевића. Опрезно ћу с овим, јер не смемо тако лако одустајати од људи који су колико јуче били честити, своји и просвећени. Оставићу могућност да ће Цвијетин да демантује своје коментаре о лажним плакатима и монтираним фотографијама, да ће га бити стид да стане у ред иза потрошених режимских аналитичара Радуна и Анђелковића.

 

 

Наш народ каже да у сваком послу мораш бити или први или најбољи. ПРАГМА-тични Цвијетин је закаснио да буде први премијеров плаћени саветник, који свој углед и минули рад ставља пред ноге послодавцу, па се мора потрудити да буде бољи од претходника, гласнији, кориснији, уверљивији у представама „Ако не верујеш мени, питај мога брата лажова.“ Са радошћу ћу му упутити извињење ако се покаже да је злоупотребљен и огради се од писања о Бошку Обрадовићу.

Највећи изазов је задржати веру у људе и струку и то је последње од чега ћу одустати. Захваљујем се и дивим свим новинарима, аналитичарима, професионалцима у својој струци, што и у овим смутним временима налазе начин да остану доследни, прецизни, веродостојни . Они су ми пример и подстрек. Има их све мање сваким даном, али самим тим су драгоценији.

 

Марија Јањушевић
народни посланик

Подели наShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0