Костић посетио Србе у страдалном Вуковару

Костић посетио Србе у страдалном Вуковару

Српски народ сложан и одлично организован у западном Срему и Барањи, упркос константним притисцима хрватских државних институција и непоштовањем Уставом загарантованим правима.


 

 

Народни посланик и председник Одбора за дијаспору и Србе у региону Иван Костић посетио је наше сународнике у Вуковарско-сремској и Осјечко-барањској жупанији.

 

 

Костић се у Вуковару сусрео са нашим конзулом госпођом Наташом Калезић, која га је упознала са положајем и правима српског народа у овом делу Хрватске.

 

 

У Заједничком већу општина, које представља српску националну заједницу из две жупаније, упознали су нас са својим радом и са плановима на културно-образовном плану, као и жељом за већом заступљеношћу њихових радио и ТВ емисија у српским медијима. 

На овом састанку су били присутни сви представници српске заједнице на челу са доктором Војиславом Станимировићем оснивачем и садашњим председником Самосталне демократске српске странке, који је у три мандата био заступник у хрватском Сабору.

 

 

Народни посланик Костић је обишао и место Даљ где је посетио родну кућу великог српског научника Милутина Миланковића.

Увече је у Српском културном центру приређена и промоција поетске збирке ИСКРА, врбашког песника Борислава Гвозденовића који је рођен у Вуковару и који је изнео своја сећања из детињства на родни град.

 

 

Велику помоћ у организацији обиласка наших сународника у западном Срему и Барањи дугујемо историчару господину Срђану Секулићу, који се несебично потрудио да нас упозна са свим значајним местима за српски народ, који је на овим просторима присутан преко хиљаду година.

 

Инфо служба Двери

 

Подели наShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0