Костић: Сваку одлуку о уласку Црне Горе у НАТО мимо референдума, народ неће прихватити

Костић: Сваку одлуку о уласку Црне Горе у НАТО мимо референдума, народ неће прихватити

Не желимо да наши млади ратују у било чијем интересу по разним ратиштима широм света, већ да Србија и Црна Гора, и читав регион, остану слободни, као што су историји и били – рекао је Иван Костић.

„Имамо посебно задовољство да угостимо данас у Народној скупштини, пријатеље из Подгорице, политичку групу Отпор безнађу, на челу са новинаром Марком Милачићем.
Они си кренули у једну велику акцију, тј. како они кажу, референдумски караван од 7000 километара, како би обишли многе градове региона и Европе.

Циљ им је да обавесте јавност и у Србији и у читавом региону о проблему референдума, који влада Црне Горе неће да распише, као и о насилној жељи власти у Црној Гори, на челу са Милом Ђукановићем, да Црна Гора уђе у један пакт, који је велику штету нанео српском народу и у Србији и у Црној Гори“ – рекао је народни посланик Двери, Иван Костић.

Иван Костић је додао да су они већ били у Косовској Митровици, након Београда иду у Бањалуку, Загреб, Љубљану, Беч, Праг, и путовање завршавају у Берлину.

 

 

„Тренутни проблем у Црној Гори је тај, да власт у Црној Гори мимо референдума жели да уведе Црну Гору у НАТО. По најновијим истраживањима 84% народа у Црној Гори жели да се по овом питању изјасни на референдуму, а преко 50% грађана Црне Горе је против уласка у НАТО“ – наставио је Иван Костић.

Костић је још нагласио да очекује као председник скупштинског Одбора за дијаспору и Србе у региону, да ће се овај глас чути и у нашим и медијима читаве Европе и да Црна Гора никад неће постати чланица НАТО-а.

„Међутим, постоји један позитиван моменат, који се десио у политичкој историји, а то је, да је Скупштина Србије 2007. године, донела Резолуцију о војној неутралности. Сматрамо да је војна неутралност тренутно једини реалан став свих држава региона по питању војних организација. Не желимо да наши млади ратују у било чијем интересу по разним ратиштима широм света, већ да Србија, Црна Гора и читав регион остану слободни, као што су у историји и били.

Желимо пуно успеха политичкој групи Отпор безнађу и Марку Милачићу, да се њихов глас чује широм Европе, и да Црна Гора остане војно неутрална, као и да читав регион остане ван домашаја НАТО пакта“ – закључио је Иван Костић.

 

Информативна служба Српског покрета Двери

 

Подели наShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0