Naslovna » Bezbednost za našu državu

Bezbednost za našu državu

bezbednost1

Srbija se sve više približava NATO paktu koji nas je bombardovao bombama sa osiromašenim uranijumom, što za posledicu ima nagli porast kancerogenih oboljenja u našem narodu. Ukidanje obaveznog služenja vojnog roka, uz kritično mali brojni sastav profesionalnog dela vojske i nesavremeno naoružanje, onemogućavaju uspešnu odbranu države i nacionalnih interesa. Veštački izazvana i rukovođena migrantska kriza preti da od Srbije napravi najveći azilantski centar u Evropi, što dovodi u pitanje zdravstvenu i opštu bezbednost države. Pripadnicima snaga bezbednosti smanjuju se plate i dnevnice što je nedopustivo.

Šta će Dveri uraditi

Vojska Srbije biće preimenovana u Srpsku Vojsku. Zalažemo se za povratak obaveznog služenja vojnog roka za sve punoletne i zdravstveno sposobne muškarce. Vojna obuka ne bi trajala duže od tri meseca, a celokupan vojni rok ne duže od šest meseci. U isto vreme treba obnoviti tradiciju javnih radova koje organizuje i izvodi vojska, kao način da se pomogne izgradnja zemlje sopstvenim snagama i resursima.
Neophodno je da se zakonski reguliše odredba da se nijedan muškarac ne može zaposliti u državnu službu ukoliko nije odslužio vojni rok.
Prioritet je i razvijanje sopstvene proizvodnje naoružanja i opreme kroz obnovu i povećanje kapaciteta domaćih vojno-tehničkih instituta i namenske industrije.
Srbija ne treba da bude član NATO, a treba da podrži inicijativu o uspostavljanju novog Sporazuma o nedeljivoj kolektivnoj bezbednosti koji je predložila Ruska Federacija i pojača saradnju sa ODKB.
Potrebna nam je i vojno-tehnička saradnja i nabavka novog naoružanja od Ruske Federacije.
Uložićemo u renoviranje objekata i obnovu tehničkih sredstava MUP-a.
Omogućićemo zakonsko definisanje statusa i prava svih ratnih vojnih veterana, invalida i porodica poginulih – učesnika u ratovima od 1991-1999.
Obnovićemo vojno sudstvo, vojne objekte, vojnu mehanizaciju i poljoprivredna dobra, kao i vojni sport.
Ograničićemo prolazak migranata preko teritorije Srbije.

Podeli naShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0