Насловна » Породица на првом месту

Породица на првом месту

porodica1

Положај породице у Србији је данас лошији него икада. Као последица недовољне бриге државе и друштва, породице у Србији су у великој духовној, економској, здравственој, моралној, културној и образовној кризи и на удару нових антипородичних идеологија, што за последицу има кризу друштва у целини. Преживљавамо демографску катастрофу: број грађана Србије сваке године је мањи за 35.000 становника. Недостаје политичка воља да се породица врати где јој је и место – на прво место, у центар друштвене и политичке одговорности.

Шта ће Двери урадити

Образоваћемо Министарство за бригу о породици и Национални савет за популациону политику; Народна Скупштина ће усвојити Националну стратегију популационог развоја.
Донећемо Закон о заштити презадужених породица, који ће онемогућити одузимање породичног дома.
За породице које хоће да се врате на село увешћемо подстицај од 10.000 евра бесповратно, као и додељивање обрадивог земљишта на коришћење.

Породице са више деце добиће мајчински капитал: бесплатну земљу и државну помоћ за изградњу куће.
Заштитићемо право родитеља да слободно одлучују о образовању и васпитању своје деце.
Кривично ћемо гонити све послодавце који врше дискриминацију жена при запошљавању на основу брачног статуса и у зависности од броја постојеће или планиране деце.
За сваку незапослену мајку која је родила троје и више деце следује национална пензија. Материнство ће имати статус занимања.

По¬већаћемо дечији додатак, укинућемо порез на дечије потрепштине, увећаћемо надокнаде за породиљско одсуство и материн¬ски додатак, увешћемо флексибилно радно време за мајке са више деце.
Као један од приоритета политике поставићемо подизање свести о значају породице, мајчинства, очинства, детињства, трудноће и лепоте детета у мајчином стомаку.
Решићемо егзистенцијалне проблеме са којима се суочавају самохране породице – породице у којима ниједан члан није запослен.

Забранићемо промоцију хомосексуализма малолетним лицима и борићемо се против антипородичних идеологија.
У средствима масовног информисања покренућемокампању упознавања становништва са животом детета у пренаталном периоду, као и са последицама абортуса по живот и здравље нерођене деце, мајки, очева и породице у целини.

Бесплатна геронтолошка и волонтерска омладинска служба на терену бринуће за ваше најстарије чланове породице, посебно старачка и самачка домаћинства.

Подели наShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+1