Насловна » Повратак српском селу и пољопривреди

Повратак српском селу и пољопривреди

selo-i-poljoprivreda1

У протеклих 25 година погрешна државна пољопривредна политика и катастрофалне приватизациједовеле су до тога да су данас сви субјекти у агроиндустрији доживели пад продуктивности, а домаћи пољопривредници изгубили рачуницу да се баве пољопривредом. Држава мора постати покретач развоја целокупног аграрног амбијента, јер пољопривреда може постати једна од најперспективнијих, најконкурентнијих и најпрофитабилнијих грана српске привреде.

Шта ће Двери урадити

Донећемо Закон о новој аграрној реформи и националну стратегију развоја пољопривреде.
Залажемо се да све расположиве државне финансијске ресурсе уложимо у развој домаће пољопривредно-прехрамбене индустрије.
Повећаћемо буџет за пољопривреду на минимум 5%.
Улагаћемо у развој породичних газдинства и малих и средњих породичних предузећа.
Обновићемо пољопривредно-индустријске комбинате, задруге и фабрике пољопривредне механизације.
Донећемо Закон о преиспитавању приватизација пољопривредних предузећа.
Сваки милиметар обрадивог пољопривредног земљишта мора бити обрађен.
Укинућемо ССП и тиме онемогућити да странци могу постати власници српских ораница од 1.септембра 2017. године.
Забранићемо увоз, гајење и промет ГМО семена и хране, јер сматрамо да Србија мора постати највећи прозвођач органске хране у целој Европи.
Даваћемо државне подстицаје и пореске олакшице за породице које желе да се врате на село и баве пољопривредом, јер село мора бити под посебном пажњом и бригом државе.
Формираћемо Аграрну банке Србије, која би по повољним каматним стопама улагала искључиво у домаћу пољопривредну производњу и прехрамбену индустрију.
Потписаћемо стратешки међудржавни уговор са Руском Федерацијом и Евроазијским економским савезом о дугорочном извозу наших пољопривредно-прехрамбених производа и основати државне откупне станице.

Подели наShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0