Naslovna » Srbija van EU i u savezu sa Rusijom

Srbija van EU i u savezu sa Rusijom

evropa1

Više od 15 godina nalazimo se na pogubnom putu u EU po svaku nacionalnu cenu. Za to vreme smo izgubili preko pola miliona građana, uništena nam je proizvodnja i ekonomija, a Srbija je postala ekonomska i politička kolonija onih koji su nas bombardovali 1999. godine. Na tom EU-ćorsokaku od nas se zahteva i pravno priznanje Kosova, dozvola uvoza GMO hrane, uvođenje sankcija Rusiji i ulazak u NATO, zatim rasturanje porodice i predaja poslednjih prirodnih i privrednih resursa…
U EU nećemo ući još najmanje 10 godina, a pitanje je da li će EU tada i postojati.

Šta će Dveri uraditi

Zalažemo se za hitan prekid sa pogubnom politikom da EU nema alternativu, i povratak nacionalnom interesu u međunarodnim odnosima.
EUskeptična politika postaje dominantna i u Evropi, gde u mnogim zemljama pobeđuju evroskeptici – od Francuske, Austrije, Mađarske, do Danske i Engleske.
Dveri se zalažu za Evropu nacija, i bilateralnu saradnju sa svim evropskim državama koja je u obostranom interesu.
Glavni spoljnopolitički partner Srbije treba da bude Rusija. Svet je doživeo strateške promene i Rusija je postala nezaobilazan svetski faktor. U najvećem političkom, vojnom i ekonomskom interesu Srbije je bliska saradnja sa Rusijom, što je uostalom i politika najvećih evropskih zemalja. Mi hoćemo isto što i oni.
Dveri smatraju da Kosovo i Metohiju treba proglasiti okupiranom teritorijom i poništiti Briselski sporazum. Bilo koji eventualni razgovori o Kosovu i Metohiji se mogu voditi samo u okviru Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Podeli naShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0