Насловна » Вратићемо народу државу

Вратићемо народу државу

vraticemo-narodu-drzavu1

Урушавање Републике Србије се спроводи кроз актуелни процес спровођења реформе домаћег правног система по налогу из ЕУ. Почев од 2000. године држава постепено губи своје традиционалне функције, не штити уставне вредности и запоставља извршење уставних дужности, прихвата и усваја штетна правила и правна решења непроверена у домаћој пракси и повећава парадржавну бирократију оснивањем различитих регулаторних тела и агенција. Извршено је кршење Устава закључењем Бриселског споразума. Постојећи изборни систем је лош – нема слободних медија и слободних избора. Корупција, организовани криминал и инструменти партијске државе разарају сваки покушај јачања правног поретка и правне свести. Судије, јавни тужиоци и државни службеници су под сталним притисцима партијског апарата.

Шта ће Двери урадити

Ради решавања свих актуелних проблема у овој области Двери ће тежити остварењу главног циља: да државу вратимо народу.
Донећемо одлуку о прекиду и замрзавању процеса приступања ЕУ.
Огласићемо противправним и ништавим све домаће нормативне акте и међународне споразуме који нису у складу са уставноправним поретком Републике Србије.
Законски ћемо санкционисати све одговорне за кршење Устава.
Спречићемо сваки штетан покушај најављене измене важећег Устава, а посебно уставне преамбуле у којој се констатује да су Косово и Метохија неотуђиви део Србије.
Донећемо Закон о заштити презадужених породица и породичним људима омогућити нови финансијски почетак, јер нико неће моћи да им одузме и прода породични дом, као и средства која су намењена издржавању породице, а наплата дугова ће бити делом отписана и другим делом одложена док породица не буде изнова платежно способна.
Изменићемо изборне прописе и спречити све видове изборних злоупотреба и нерегуларности.Санкционисаћемо изборне крађе свих врста.
Преиспитаћемо даље функционисање нових правосудних професија (приватних извршитеља и јавних бележника).
Заштитићемо судије и јавне тужиоце од политичких притисака, а омогућити судијским и јавнотужилачким помоћницима да имају предност у избору на правосудне функције.
Укинућемопарадржавна регулаторна тела и агенције, јер се злоупотребљавају за партијско запошљавање.
У државну управу ћемо вратити стручност и издићи је изнад сваке политике. Ослободићемо државна предузећа од партијских паразита.
Донећемо Закон о испитивању порекла имовине свих политичара и тајкуна од 1990.године.
Донећемо Закон о агентима страног интереса и контроли финансирања НВО из иностранства.
Укинућемо чиповање личних карата и других јавних исправа.
Залажемо се за укидање сувишне покрајинске бирократије у Војводини.

Подели наShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0