Naslovna » Žena će spasiti Srbiju

Žena će spasiti Srbiju

zena

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, stopa nezaposlenosti majki koje imaju decu mlađu od 15 godina starosti iznosi 42,1 odsto. Zaposlene žene za svoj rad primaju i za trećinu manje novca nego što bi za isti rad bili plaćeni muškarci.

Prava trudnica, porodilja, majki više dece i samohranih majki veoma su mala. Žena koja ne može da nađe posao ili odluči da se posveti svojoj porodici obavlja celodnevni posao koji nije vrednovan i nije cenjen; te žene su ostavljene bez adekvatne socijalne zaštite i bez sopstvenih prihoda.
Po broju žena obolelih od raka dojke Srbija zauzima drugo mesto u Evropi. U Srbiji svakoga dana umire po jedna žena, a četiri ih se razboli od raka grlića materice.
Lažni feminizam je doveo ženu u neprirodno tešku situaciju da usled nepotrebnog poistovećivanja sa muškarcima ona radi teške poslove uz sve majčinske i porodične potrebe i obaveze koje je čekaju kod kuće.

Šta će Dveri uraditi

Omogućićemo ženama pravo na izbor između karijere i odluke da budu majke većeg broja dece i da za ovu odluku dobiju zasluženo društveno priznanje, materijalni status i puno pravo na odgovarajuću socijalnu zaštitu.
Zaposlene žene imaće apsolutnu zaštitu od gubitka posla zbog odluke da rađaju. Žene koje se posvete karijeri u privredi, umetnosti ili sportu imaće jednake uslove za rad i jednaka priznanja kao i muškarci.
Zalagaćemo se za donošenje zakona koji će ženama obezbediti punu zaštitu od fizičkog i svakog drugog oblika nasilja. Protiv smo svakog oblika urušavanja porodičnih vrednosti. Sigurna kuća za ženu mora biti njena porodica.
Razvijaćemo posebne programe za obrazovanje žena iz oblasti reproduktivnog zdravlja, za njihove rekreativne i kulturne aktivnosti, kao i pokretanje sopstvenog posla, zanatskih i drugih porodičnih radnji.
Uvereni smo da će žena i majka spasiti Srbiju. Zato žena mora da ima poštovanje i podršku države i društva.

Podeli naShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0