Novosti

Protesti u Kuršumliji svakog četvrtka

Južne vesti / Lj. M.

Protesti u Kuršumliji svakog četvrtka

U ogranizaciji stranaka okupljenih oko Saveza za Srbiju, koji čine i Dveri, i pojedinih Grupa građana juče je u Kuršumliji sa početkom u 18 sati održan prvi protest protiv aktuelne vlasti koju predvodi SNS. Građane Kuršumlije je ujedinila želja da zaustave dalje propadanje države, grada i opštine koja se naslanja na Kosovo i Metohiju u dužini od 105 km.Kuršumlija je posle Beograda postala drugi grad u Srbiji gde su građani izašli na ulicu. Nezaposlenost, siromaštvo, iseljavanje stanovništva i podatak da od 15 000 stanovnika čak 1500 njih su korisnici Narodne kuhinje dovoljno govori o stanju u gradu. Kuršumlija je grad u kome je sve stalo, grad u kome vreme ide unazad i svakim danom je sve gora situacija, grad u kome ne postoji nikakva proizvodnja, gde 99,9% stanovništva čine Srbi. Kuršumlija je grad koji umire.
Okupljeni građani su održali performans ispred zapuštene fabrike Modne konfekcije 7.juli. Oni su otvorili ovu „nevidljivu fabriku“ za koju je potpredsednik Skupštine Srbije Vladimir Marinković, gostujući na TV Pink, izjavio da uspešno radi. Kada je bio demantovan snimcima gde se vidi da je fabrika zarasla u korov, Marinković je izjavio da će fabrika biti otvorena za 2-3 nedelje. Treća nedelja se navršila i građani su rešili da ovu „nevidljivu“ fabriku otvore. Protesti u Kuršumliji biće nastavljeni svakog četvrtka sa početkom u 18 sati na platou ispred sata, kod zgrade opštine, a Dveri će nastaviti da učestvuje u protestima i da se bori za prava građana Kuršumlije.Info služba Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.