Novosti

„Prvi partizan“ nezakonito isplaćuje naknade radnicima za učešće na mitingu Aleksandra Vučića

Savez za Srbiju

„Prvi partizan“ nezakonito isplaćuje naknade radnicima za učešće na mitingu Aleksandra Vučića

Savez za Srbiju (SzS) traži smenu i zahteva krivičnu odgovornost menadžmenta fabrike “Prvi partizan” iz Užica zbog nezakonite odluke da se radnicima koji su išli na završni miting predsednika Srbije Aleksandra Vučića isplati zarada u visini prosečne zarade u proteklih 12 meseci.

SzS ocenjuje da je rukovodstvo ove fabrike ozbiljno zloupotrebilo svoj položaj, nezakonito tumačilo Zakon o radu, na osnovu čega je doneta odluka da se radnicima koji su učestvovali u stranačkom skupu isplati neosnovana zarada. Ovo je konkretan dokaz zloupotrebe u političke svrhe koji jasno i nedvosmisleno dokazuje da su zaposleni u državnim firmama i administraciji organizovano dovođeni na stranačke mitinge vladajuće većine na šta SzS sve vreme upozorava.


Kako je kampanja “Budućnost Srbije” suštinski bila politička promocija jednog čoveka i vladajuće većine, zahtevamo i odgovornost ministra odbrane Aleksandra Vulina jer je „Prvi partizan“ u nadležnosti ovog ministarstva, kao i ministra rada Zorana Đorđevića jer dopušta zloupotrebu i manipulacije sa Zakonom o radu.


Odluka Izvršnog odbora fabrike “Prvi partizan” iz Užica:

 

Izvor: Savez za Srbiju


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.