Novosti

Dveri: Puna podrška referendumu u Republici Srpskoj

Dveri: Puna podrška referendumu u Republici Srpskoj

Srpski pokret Dveri pruža punu podršku održavanju referenduma u Republici Srpskoj 25. septembra. Obeležavanje Dana i Krsne Slave Republike Srpske predstavlja jedan od najznačajnijih simbola Republike Srpske i ne sme se dozvoliti da bilo ko dovodi u pitanje njihovo proslavljanje.

Zajednička današnja izjava ambasadora Upravnog odbora Saveta za implementaciju mira u BiH, kojom su pozvali vlast Republike Srpske da ne održi zakazani referendum, doneta je bez saglasnosti Ruske Federacije i nema nikakvo pravno dejstvo. Direktno narodno izjašnjavanje po određenoj temi je najdemokratskiji oblik izražavanja narodne volje, kao što je to nedavno bio slučaj u Velikoj Britaniji ili nizu referenduma u drugim evropskim državama poput Švajcarske, Holandije, Mađarske...

Ovo je najbolji način da srpski narod u Bosni i Hercegovini samostalno odlučuje o sopstvenoj budućnosti. Pozivamo vodeće predstavnike vlasti u Srbiji da se odupru pritiscima iz određenih međunarodnih krugova koji ih nagovaraju da se distanciraju od referenduma u RS i sve učine kako bi referendum bio onemogućen. Očekujemo od predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića i predsednika države Tomislava Nikolića da se ne stavljaju na stranu interesa međunarodnih centara moći kojima je cilj ukidanje Republike Srpske već da se stave na stranu svoga naroda i Narodne skupštine Republike Srpske koja je donela odluku o referendumu. Odustajanje od referenduma značilo bi kapitulaciju pred ucenama iz inostranstva koje time ne bi prestale već bi se još više pojačale u pravcu uništenja Republike Srpske.

Zbog očekivanja ovakve odluke Saveta za implementaciju mira u BiH predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović zakazao je konferenciju za medije u Domu Narodne skupštine za sutra (sreda, 31. septembar) u 11, 30 časova.  

Informativna služba Srpskog pokreta Dveri   dveri-podrska-referendumu-republike-srpske-FB

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.