Novosti

Puškić: Ko će to glasati za Anu Brnabić?

Puškić: Ko će to glasati za Anu Brnabić?

Ovih dana najaktuelnija politička tema bilo je pitanje ko će biti novi premijer Vlade Republike Srbije. Kad nam je to konačno odgonetnuto, postavilo se još veće pitanje, ništa manje aktuelno, ko će podržati predlog Aleksandra Vučića da Ana Brnabić bude novi premijer.

Ne možemo a da se ne zapitamo ko će to sve od narodnih poslanika glasati za ovaj predlog. Da li će za Anu Brnabić glasati narodni poslanici POKS-a (bivši deo SPO), koje pozivamo da ne glasaju „za“ jer u protivnom ćemo smatrati da se zalažu za parlamentarnu monarhiju sa homoseksualnim kraljem ili prestolonaslednikom.

Ako podrže novog premijera narodni poslanici SNP–a, njihova priča o Rusiji će biti uzaludna, jer partija koja podržava prozapadnog američkog premijera, Anu Brnabić, koja nije ni u jednom poslu sarađivala sa Rusima, ne može govoriti da joj je prioritet saradnja sa Ruskom federacijom.

DSS će imati još jednu priliku da pokaže da li je deo opozicionog bloka, a nakon glasanja u RIK-u da su izbori bili regularni, davanje podrške za izbor premijerke se ne može smatrati slučajnošću.

Da li su deo vlasti ili ne, konačno bi trebao da kaže i LDP. Na isto pitanje bi trebalo da odgovore i iz LSV –a, kao i iz SDA–a.

Kao još jedno od pitanja nameće se i pitanje za narodne poslanike BDZS–a, da li je Brnabićka po meri tradicionalne muslimanske porodice i islama i da li će je podržati?

Koliko se zalažu za domaćinsku Srbiju, koliko su dosledni i drže do date reči, moći će da pokažu i narodni poslanici JS-a, kao i da li je Brnabićka zaista njihov premijer ili ne. 

A da li je ovo ta bolja Srbija za koju se zalaže BOLjA SRBIJA (bivša NS) i šta bi na ovo rekli Karađorđe i ustanici iz Orašca?

Osim što nijedna od pomenutih partija ne bi trebalo da podrži izbor Ane Brnabić za premijera, ovo je poniženje i za samu SNS, koja nema kvalitetnog kandidata za predsednika Vlade, a ovim izborom nisu zadovoljni čak ni članovi SNS-a. 

Izbor Ane Brnabić za premijera je poniženje i za socijaliste koji su verovali u lažna obećanje vrha SPS–a da će Ivica Dačić biti novi premijer i da zbog toga treba da podrže Vučićev izbor za predsednika države. Sada se i oni mogu osetiti jednako iznevereni, kao i veliki broj glasača SNS-a.

Koja su politička uverenja buduće premijerke i čije interese će ona zastupati, nije najjasnije, ali da li će pomenute političke partije izneveriti svoja politička uverenja i izabrati na čelo Vlade nekoga ko je ceo svoj radni vek proveo radeći za strane kompanije i nevladin sektor, a sada treba da brani interese Srbije.

-

Borko Puškić

član Predsedništva Dveri


Podeli vest: