Novosti

Radojičić: Ministar Vulin maltretira pripadnike Vojske Srbije

Radojičić: Ministar Vulin maltretira pripadnike Vojske Srbije

Našoj vojsci treba da se popravi standard i uslovi u kojima vojska radi, da se poveća naoružanje i borbena gotovost, a ne da se starešine i vojnici ponižavaju i maltretiraju - rekao je narodni poslanik Dveri Zoran Radojičić.

„Želim da iznesem stav Dveri povodom saopštenja jedinog reprezentativnog sindikata u Vojsci Srbije i ministarstvu odbrane, Vojnog sindikata Srbije, a tiče se mobinga i zlostavljanja koji se ovih dana izvršava nad pripadnicima jedne od brigada naše kopnene vojske.

 

 Vojni sindikat Srbije saopštio je da su 22, 23. i 24. avgusta ispitivani pripadnici jedne brigade Kopnene vojske po naređenju generala Glišovića, sa jednim jedinim ciljem, da se ustanovi da li je i ko obavestio medije o Vulinovom naređenju da se u objektima ministarstva odbrane i Vojske Srbije postave fotografije predsednika Srbije Aleksandra Vučića“ – istakao je Radojičić.

 

Radojičić je rekao da je skandalozno da se u ovom trenutku maltretiraju starešine i vojnici.

 

„Neko želi da se vrati vreme informbiroa, što nas ne čudi, jer je ministar Vulin nekada bio član Jugoslovenske levice, koja se sastojala od dvadesetak socijalističkih i komunističkih partija, čije se delovanje sastojalo upravo iz potkazivanja najbližih saradnika.

 

Dveri će tražiti da se ispitaju sve okolnosti koje se odnose na ispitivanje pripadnika Vojske Srbije i to kroz skupštinski Odbor za odbranu i unutrašnje poslove, a tražićemo i da se ispitivanje vojske hitno zaustavi“ – zaključio je Zoran Radojičić.
Informativna služba Srpskog pokreta Dveri

Podeli vest: