Novosti

Radojičić: Strategije utemeljene na NATO standardima urušavaju odbrambenu moć

Jutub Parlamenta

Radojičić: Strategije utemeljene na NATO standardima urušavaju odbrambenu moć

„Vojna, oficirska i podoficirska čast i rodoljublje moraju biti tema u vojničkom obrazovanju“ smatra narodni poslanik Zoran Radojičić.

Govoreći o zakonima koji su na dnevnom redu u Narodnoj skupštini, narodni poslanik Zoran Radojičić je istakao da se oštro protivi tome da se ovako bitni zakoni spajaju u jednu tačku dnevnog reda i da se donose po hitnoj proceduri.


On je istakao da Dveri nisu protiv toga da pripadnici Vojske Srbije učestvuju u humanitarnim operacijama, ali da su protiv učešća u operacijama pod okriljem EU jer smatraju da su to prikrivene misije NATO.


Poslanik Deri je dodao da postoje brojne stvari koje urušavaju odbrambenu moć zemlje i da tu posebno ima u vidu strategijska i druga dokumenta, koja nisu doneta za vreme ove vlasti, a koja su sva urađena po zahtevima NATO i u kojima se favorizuju NATO standardi. „To je kontinuitet u ugrožavanju odbrambene moći zemlje. Pozivamo da se izmene dokumenta kao što su: Strategija nacionalne bezbednosti Repblike Srbije, Doktrina odbrane Republike Srbije, Doktrina Vojske Srbije, Dugoročni plan razvoja sistema odbrane“ – rekao je Radojičić.


On je napomeuo i da je upitan član 10 Zakona o vojsci jer nije precizirano koje su to ličnosti van struktura Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koje će obezbeđivati vojna policija.


 

Informativna služba Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.