Autorski tekstovi

Radoš Pejović: Kroz školski sistem do ideologije homoseksualizma

Radoš Pejović: Kroz školski sistem do ideologije homoseksualizma

U susret Svetskom kongresu porodica i Porodičnoj šetnji, koji se održavaju u subotu 17. septembra u Beogradu, uredništvo sajta Dveri, želi da podseti na tekst, koji je prezentovan prošle godine na Svetskom kongresu porodica i preveden na pet jezika, a imao je za cilj da otkrije sve prevare vlasti u Srbiji, koja pokušava da kroz školski sistem umaršira, kako bi promovisala ideologiju homoseksualizma.

Dveri su za suštinski koncept svoga delovanja, od samog osnivanja 1999. godine imale očuvanje porodice i porodičnih vrednosti. Kao takve, Dveri su morale da pretrpe nekoliko transformacija, jer „srećnija budućnost“ koja je obećavana srpskom narodu u sklopu tranzicije, nije prepoznavala porodicu, kao ni porodični model društva.

Na početku, kao jedinstveni časopis „Dveri srpske“, koji se zasnivao na kulturi, tradiciji, veri, ali i poznavanju esenscijalnog istorijskog kontinuiteta srpskog naroda od nastanka do danas, kasnije kao nevladina organizacija, koja je čvrsto delovala na društvenom polju, i danas, kao politička organizacija, koja je i jedina i prva, u svoj program političog delovanja, na prvo mesto stavila porodicu i porodični sistem vrednosti.

I dok su Dveri sa jedne strane vodile bitku za opstanak porodice, boreći se sa ozbiljnim izazovima na koje su nailazile, sa druge strane, antiporodično- potrošačko društvo nudilo je užurbani život egoizma, koji je za krajnji cilj imao menjanje strukture svesti jednog tradicionalno vaspitanog naroda.  

-

dveri-porodicna-setnja  

-

I tako se rodila „Porodična šetnja“, koja je vremenom postala zaštitni znak svih porodičnih ljudi, ali i Dveri, kao porodičnog pokreta. Cilj ove manifestacije je bio, da se jednom godišnje, u glavnom gradu Srbije, porodični ljudi, sa svojim porodicima, sa ponosom i dostojanstvom prošetaju ulicama glavnog grada, promovišući pozitivne, porodične i zdrave sisteme vrednosti.

Na drugosj strani, užurbana Srbija, pokušavala je da organizuje Gej parade, gledajući na tradicionalnu i porodičnu Srbiju, kao na primitivnu i nemodernu gomilu konzervativaca. Dveri su govorile još tada da je Gej parada, samo prvi korak LGBT marša kroz institucije, koji za krajnji cilj ima promovisanje ideologije homoseksualizma, rasturanje tradicionalne porodice, legalizovanje homoseksualnih brakova i donošenje zakona, koji bi dozvolio istopolnim roditeljima da usvajaju decu.

Dakle, sve je počelo borbom protiv hrišćanskog i porodičnog pogleda na svet i moral, i u tom ratu, normalno je da su Dveri smetale, jer smo ih podestili, da znamo šta je među prvima govorio italijanksi komunista Antonio Gramši – Narodu je potrebno ubiti kulturu dugim maršom kroz institucije, osvojiti im pozorište, novine, bioskope, knjige, novine, škole, fakultete... sve mora postati oruđe revolucije, a prevaspitani građani će je sami pozdraviti.

Znali smo da sve stiže pod okriljem novog pojma u naš narod, a on se zove „humanizam“. Hladni humanizam, koji se danas u Srbiji zove „borba za ljudska prava“. Znali smo da žele da uđu u institucije, kako bi unutar institucija radili protiv njih.  

-

seksualno-obrazovanje-u-skolama-srbije-02  

-

Kada je sve počelo?

U Srbiji je sve počelo još 2002. godine, kada su Ministarstvo prosvete i Vlada Srbije organizovali letnje kampove za učenike srednjih škola u kojima su postojale radionice gde su deca izvodila neprimerene i nemoralne igre, navođena od strane edukatora kampa. Jedna od igara se zvala „Donesi-odnesi“.

Devojčica mora doneti neki predmet ili stvar, koju joj jedan od učesnika igre naloži, a ograničena je vremenom. Da bi dobila što više poena i skratila vreme, devojčica umesto da ide po grudnjak iz svog ranca, skida grudnjak sa sebe i predaje saigraču. Nije nepoznato da su tendencije LGBT populacije, da uđu u institucije vremenom rasle i pojačavale svoju medijsku prisutnost, ali po prvi put se dešava da sama država stoji iza takvog projekta.

Najagresivniji prodor antiporodične ideologije usmeren je ka školama. Školske 2013/2014 godine, u Vojvodini, severnoj srpskoj pokrajini, protivzakonito uveden je u 10 škola antiporodični pilot projekat „Zdravstveno vaspitanje o reproduktivnom zdravlju“ u narodu poznatiji kao „seksualno vaspitanje“, koji je za cilj imao promovisanje ideologije homoseksualizma i razbijanje institucije porodice.  

-

seksualno-obrazovanje-u-skolama-srbije  

-

Vidovi borbe za opstanak svih naših porodica

Najveća obmana je bila ta, što roditelji uopšte nisu znali šta se nalazi u ovom udžbeniku, i zbog toga je Pokret Dveri pokrenuo ozbiljnu kampanju protiv ovog projekta i uputio pismo Ministarstvu prosvete, Pokrajinskom sekereterijatu za sport i omladinu, načelnicima Školskih uprava, Savetima roditelja i direktorima škola u svih deset škola u kojima se uveo ovaj sramni predmet, kako bi ih obavestili šta se zaista nalazi u udžbeniku i da su prekršene mnoge zakonske regulative, koje je učinila pokrajinska vlast uvođenjem ovog antiporodičnog projekta:


  • Prekršen je Ustav Republike Srbije
  • Ministarstvo prosvete nije odobrilo ovaj Udžbenik
  • Nacionalni prosvetni savet nije dao svoju saglasnost
  • Nije postojala ni jedna javna rasprava na ovu temu
  • Školske uprave nisu obaveštene niti dale svoju saglasnost za uvođenje ovog projekta
  • Savet roditelja nije dao svoju saglasnost
  • Niko nije pitao roditelje, niti tražio njihovu pismenu saglasnost, a ni učenike, da li žele da prisustviju ovim časovima, iako je predmet fakultativni.
Kao porodični ljudi i kao porodičan pokret, smatrali smo da ovaj antiporodični projekat mora da se ukine i da pokrajinska sekretarka za sport i omladinu mora podneti ostavku. Država je ćutala.  

-

regionalna-konferencija-svetskog-kongresa-porodica-u-beogradu-2016-fb  

-

Ponovo smo pozvali direktore škola kao odgovorne ljude, da preuzmu na sebe obavezu da bez ozbiljne stručne javne rasprave, usaglašavanja sa Ustavom Srbije, javnim moralom i verskim vaspitanjem, kao i bez konsultacija sa roditeljima, do daljnjeg obustave održavanje eksperimentalne nastave.

Direktori su uglavnom bili spremni za saradnju i jasno se videlo da većina njih i nije bila za uvođenje tog predmeta, ali su politički bili pritisnuti i morali su da pristanu. Pokret Dveri je dalje nastavio svoju porodičnu politiku i uspeli smo da sa drugim porodičnim organizacija izvršimo pritisak na širu javnost i sprečimo održavanje Gej parade 2013. godine.

Predstavnici Pokreta Dveri su nekoliko meseci konstantno vršili pritisak na direktore škola i na Pokrajinski sekreterijat za sport i omladinu. Obelodanili smo da je premijer pokrajinske vlade, na vrlo perfidan način predstavio početak ovog projekta pod maskom i prevarom u smislu borbe protiv bele kuge i smanjenja broja abortusa.

Pokret Dveri dalje nastavlja svoju porodičnu kampanju na nivou čitave Srbije i predali smo Porodične deklaracije, kako Republičkoj, tako i svim lokalnim skupštinama. Pošto od Pokrajinskog sekreterijata za sport i omladinu nismo dobili nikakv odgovor, morali smo da pojačamo pritisak i organizovali smo Skup i konferenciju za medije ispred Pokrajinske Skupštine, gde smo predali i pokrajinskoj vlasti i poslanicima, Porodičnu deklaraciju.

-

  dveri-logo-beli-post  

-

Tačka broj 5 Deklaracije glasi:

Ukinućemo antiporodični pilot-projekat „Zdravstveno vaspitanje o reproduktivnom zdravlju“, koji je uveden u deset srednjih škola samo na prostoru AP Vojvodine, jer promoviše homoseksualizam i direktno narušava instituciju porodice, a umesto njega založićemo se za zdravstveno vaspitanje primereno problemima sa kojima se zaista svakodnevno suočavaju deca i mladi.

Početkom drugog polugodišta školske 2013/2014. porodična Srbija je zabeležila prvu veliku pobedu. U jednoj srednjoj školi, tri odeljenja odabrana su da pohađaju ovaj projekat. I tako je zaista i bilo na početku, dok jedan razredni starešina nije shvatio šta se zaista krije u ovom udžbeniku. Kada je to otkrio, zakazao je roditeljski sastanak, na kojem je objasnio roditeljima da je taj udžbenik poguban za decu.

Razredni starešina i roditelji odlučuju da taj predmet ignorišu i deca iz tog odeljenja više nisu pohađala časove. I to je početak rušenja ovog projekta. Napravljen je i prvi spot na ovu temu, u produkciji Dveri, jer smo želeli da i savremenim metodama, preko društvenih mreža, roditeljima i deci predstavimo šta se krije iza ovog predmeta. I sada, sa već jasnom platformom, sa već razotkrivenim njihovim planovima, odlazimo pred Pokrajinsku Skupštinu, zahtevajući da se ovaj predmet ukine, jer ga više niko ne želi i niko ga ne pohađa, a najavljeno je da će se od sledeće školske godine uvesti u čak 66 škola u Vojvodini.

-

  porodicna-srbija-dveri-logo  

-

Ovaj podatak za roditelje i nas bio je i više nego zabrinjavajuć i morali smo ponovo da izvršimo pritisak na Pokrajinskog sekretara za sport i omladinu, nadajući se da će ovoga puta ozbiljno shvatiti da su razotkriveni i da moraju povući udžbenik ili izbaciti iz udžbenika sve što je antiporodično. Tokom leta saznali smo kako je pokrajinska vlast, ponižavajućim metodama, prisiljavala direktore da prihvate ovaj predmet.

Na žalost, u pitanju je obezvređeno stanje naše Prosvete, i direktori su zbog novca (radi se o 70 hiljada dinara), koji su dobijali za školu, prihvatali ovaj predmet i ne znajući šta se iza toga krije. Kupili su moral škole za 70 hiljada dinara. I tada smo krenuli u novu kampanju. Rešili smo da posetimo sve direktore u 66 škola u Vojvodini, gde se uveo ovaj predmet, da im predamo novo pismo i da ih obavestimo o kakvom predmetu se radi.

Naravno, većina direktora je odgovorilo da su pristali na to zbog novca koji dobijaju ako prihvate predmet, jer se škola nalazi u veoma teškoj materijalnoj situaciji, a za promovisanje homoseksualizma nisu ni čuli. Sve je to bilo tako, jer novi udžbenik još nije izašao, a stari se više nije koristio. Tako da smo svi čekali novi udžbenik.

Dalje smo predali Zahtev svim odbornicima i lokalnim skupštinama u kojima se uveo ovaj predmet, da se oglase po ovom pitanju. I na kraju, veliki protest organizovan je ispred gimnazije Isidora Sekulić u Novom Sadu, gde se Pokret Dveri zajedno sa roditeljima obratio rukovodstvu škole i obrazložio naše zahteve. I tada smo nezvanično, dobili prvu pozitivnu vest, da udžbenik još nije izašao, ali da edukatori uopšte ne spominju promociju homoseksualizma. I par dana kasnije izašao je novi udžbenik, i na opštu radost, izbačen je veći deo antiporodične propagande.  

-

zavrsna  

-

Borba se nastavlja

Međutim, ovo nije kraj. Kreatori nove religije, koja je se zove „humanizam“ ili „borba za ljudska prava“, samo su promenili taktiku. Početkom 2015. godine. Zaštitinik građana, Saša Janković, u saradnji sa pokrajinskom Vladom, predložio je predlog Zakona o rodnoj ravnopravnosti, koji u članu 53 kaže – Svako lice u generativnom dobu ima mogućnost da pod istim uslovima podnese zahtev za usvajanje deteta, bez obzira na pol i bračno stanje“ i član 56 – ... obavezno sticanje znanja iz oblasti seksualnog obrazovanja promovišu mnogostrukosti i višeslojnosti ljudskih identiteta i tačan prikaz istopolne seksualno emotivne orjentacije, transrodnosti, transplodnosti i interseksualnosti.

Pokret Dveri je ponovo, prvi u Srbiji, prozvao ovaj predlog zakona i zahtevao od predlagača da povuku ovaj model zakona iz rasprave ili da se tačno precizira ko ima pravo da usvaja decu i da bračna zajednica između muškarca i žene bude prvi uslov koji treba da se usvoji prilikom usvajanja dece.

Međutim, ni ovo nije kraj. U svetu već postoje slikovnice u predškolskom obrazovanju, a jedna se zove „Tata i njegov cimer“ iz 1994. U jednom delu glasi - Tata i njegov cimer Frenk žive zajedno, rade zajedno, jedu zajedno, spavaju zajedno, briju se zajedno, čak se i potuku. Tata i njegov cimer vrlo su srećni skupa. I ja sam srećan sa njima.

I konačno, dok nam je prosveta u rasulu, poslednji manevar antiporodičnog marša kroz institucije, i to ponovo u Vojvodini, zaškripao je u 20 osnovnih škola. Takva slikovnica pojavila se ove školske godine i u Srbiji. Zove se „Seks za početnike“, a namenjena je mlađem uzrastu, i to deci od osam pa na više godina.

U jednom delu glasi – Osobe muškog pola u pubertetu imaju običaj da jedan drugome pokazuju Onu stvar, da je mere i upoređuju, čak i da se zajednički samozadovoljavaju. U poslednje vreme se govori o homoseksualcima kao o očevima usvojene dece. Pokret Dveri je ponovo i prvi i jedini tražio izbacivanje ove slikovnice iz našeg osnovnoškolskog obrazovanja.  

-

22-porodicna-setnja  

-

Zaključak

Dakle, tačno je da je Gej parada samo prvi korak gej marša kroz institucije, tačno je da su promovisali ideologiju homoseksualizma u školama, tačno je da je krajnji cilj legalizacija istopolnih brakova, tačno je da žele da rasture tradicionalnu porodicu, tačno je da žele da usvoje zakon kako bi homoseskualci mogli da usvajaju decu.

Sve je tačno osim jednog. Da li ćemo im mi dozvoliti da se to zaista desi ili ćemo se boriti za opstanak svih naših porodica? Dveri su se odlučile za borbu. Mi nismo partija, mi smo porodica!  

-

Radoš Pejović potpredsednik Info službe Dveri  

-

Dodatak:

Možete skinuti informacioni letak koji su sačinili Dverjani Kosjerića još 2015.    


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Radoš Pejović

Rođen je u Zrenjaninu septembra 1978. godine. Osnovnu i srednju školu završio je u Zrenjaninu. Diplomirao je srpski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i stekao zvanje profesora srpskog jezika i književnosti. Napisao je dve knjige.

Prva knjiga „Molitvu u venu“ je izdata 2006. To je prva knjiga u Srbiji te vrste, koja je ponudila potpuno nove modele izlečenja od narkomanije, po modelu hrišćanskih zajednica i knjiga koja je u suštini ispovest prvog izlečenog narkomana u Srbiji u pravoslavnoj zajednici, pri manastiru Kovilj.Od strane SPC uvršten je u red crkvenih dobrotvora.

Druga knjiga „Tužna radost“ je zbirka ljubavnih, duhovnih i rodoljubivih pesama. Izdata je 2008. Iz te zbirke, pesma „Samoća“, uvrštena je u mali zbornik srpske duhovne poezije.

Od 1991. do 2006. proveo je kao aktivan učesnik Dramskog studija pri Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ u Zrenjaninu. Radi kao nastavnik srpskog jezika od 2007. godine.