Novosti

Radoš Pejović: Plate porodiljama ne treba da kasne ni dan

Radoš Pejović: Plate porodiljama ne treba da kasne ni dan

Država je ponovo pala na ispitu podrške porodici, roditeljstvu i borbi za natalitet, jer novi Zakon o finansijskoj podršci porodici, pored administrativnih problema, stvara i egzistencijalne probleme porodiljama.

Reči predsednika države i premijera o borbi za natalitet, bile su samo populističke izjave bez konačnog rešenja, pa je tako i ministar Đorđević nastavio i obećao da od 1. jula neće kasniti isplata porodiljama, međutim, epilog je da će porodilje za jul mesec, platu dobiti čak 25. avgusta.

Dakle, država je sada preuzela na sebe odgovornost, koju su do sada imali poslodavci, i ona direktno uplaćuje porodiljama plate. I umesto da se sistem ubrza i postane efikasniji, administracija postaje još komplikovanija, a isplate kasne.

Ako je država posle usvajanja novog Zakona o finasijskoj podršci porodici pala na ovom ispitu, kako očekuje da buduće majke veruju državnom aparatu ili rečima predsednika države o novčanoj pomoći, kada je ceo sistem direktno usmeren protiv interesa roditeljstva?

Zato Dveri uporno govore da je Srbiji neophodno formiranje ministarstva za porodicu, koje bi za cilj imalo usmeravanje ostalih ministarstava i čitavog sistema u interesu porodice i roditeljstva. I sve dok se ovo ministarstvo ne osnuje, problemi će biti sve ozbiljniji, a život porodica sve teži.


Radoš Pejović
Predsednik Saveta za porodicu
Član Predsedništva

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.