Novosti

Razvoj sporta je uslov za razvoj omladine

Mamaonica

Razvoj sporta je uslov za razvoj omladine

Sport kao društveni fenomen ima veoma veliku važnost za svaku državu i naciju. Značaj savremenog sporta se ogleda kroz ekonomiju, zabavu, prestiž, politiku, obrazovanje, privredu itd. Nacionalni sport i njegova organizovanost i razvijenost predstavlja pokazatelj moći jednog društva i njegova je pokretačka snaga – rekao je fudbalski trener Vladan Dimitrijević, kandidat za gradskog odbornika na listi Dosta je bilo i Dveri.

Kao jedan od osnovnih preduslova za pojačan razvoj sporta na nivou grada, Dimitrijević vidi depolitizaciju sporta odnosno praktično odvajanje sporta od politike.


Novac iz gradskog budžeta mora planski da se usmerava na sve sportove i klubove, a najviše na razvoj školskog i rekreativnog sporta.

 

Gradska uprava treba da se bavi sledećim aktivnostima:

·         popularizacija sporta organizovanim kampanjama i sinhronizovanim radom medija,

·         promocija pozitivnih životnih stilova odnosno omogućivanje veće dostupnosti informacija o mogućnostima za bavljenje sportom i fizičkom aktivnošću,     

·         ulaganje u infrastrukturu koja mora da prati trendove, zahteve savremenog sporta, i potrebe stanovništva, na kontinuiran i planski način,

·         sva ulaganja u sport moraju da imaju stalni i ozbiljan nadzor nad realizacijom,

·         povećanje masovnosti učesnika u sportu na nivou grada, organizovanje besplatnih ili subvencionisanih rekreativnih programa za sve uzraste,

·         uključivanje više volontera i stručnjaka u sport,

·         podsticanje i pomaganje rada amaterskih sportskih društava,

·         kvalitetna organizacija domaćih i međunarodnih sportskih događaja.

 


Gradska organizacija Dveri Beograd


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.