Novosti

Dveri: Republički džeparoši ponovo otimaju iz budžeta lokalnih samouprava

Dveri: Republički džeparoši ponovo otimaju iz budžeta lokalnih samouprava

Srpski pokret Dveri apsolutno se protivi najavljenom predlogu Zakona o finansiranju lokalnih samouprava, kojim Vlada Srbije planira novu pljačku gradskih i opštinskih budžeta.

Prosto je neverovatno da Vlada koja se hvali fiskalnom konsolidacijom, rastom BDP-a i suficitom u budžetu nastavlja sa uštedama na račun lokalnih samouprava.  Čemu ovo novo otimanje sa lokalnog nivoa ako je republička kasa puna i stabilna? Ovo nije prvi put da Vlada Republike Srbije koju čine SNS i SPS napada lokalne budžete i na taj način puni praznu republičku kasu. Ovo je pre nekoliko godina uradio najpre Mlađan Dinkić kao ministar u Dačić-Vučić Vladi, čime su žestoko oštećeni budžeti lokalnih samouprava u Srbiji. Zašto Vlada Republike Srbije sada iznova smanjuje sredstva koja sleduju gradovima i opštinama na osnovu poreza na zarade koje su ostvarene na lokalnom nivou?   superhik-vucic   Poseban hit je izjava gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da je Novi Sad veoma zadovoljan novim zakonskim predlogom jer mu se uzima samo 250 miliona dinara, a moglo je ili bilo u planu mnogo više. Vučevićeva, tj. logika lokalnih čelnika Srpske napredne stranke je da ne dovode u pitanje odluke Aleksandra Vučića čak i kada su na direktnu štetu lokalnih samouprava kojima se nalaze na čelu. Parlamentarni predstavnici Dveri i na republičkom i na lokalnom nivou pobuniće se protiv ove nove otimačine od strane Vlade Republike Srbije. G. Vučiću, što ne udarite na tajkune, strane banke i strane firme koji nam deru kožu s leđa, kad ste tako hrabri, već iznova udarate na običan narod i otimate od budžeta lokalnih samouprava u Srbiji? Vi ste zaista pravi moderni Superhik – kradete od siromašnih da biste dali bogatim stranim firmama koje dolaze u Srbiju da nas iskoriste i sav profit odnesu u inostranstvo.  

Informativna služba Srpskog pokreta Dveri   republicki-dzeparosi-otimaju-FB-2.jpg

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.