Novosti

Režim se plaši saradnje DVERI-DOSTA JE BILO i želi da zaustavi naš izlazak na gradske izbore

Režim se plaši saradnje DVERI-DOSTA JE BILO i želi da zaustavi naš izlazak na gradske izbore

Prema insajderskim informacijama iz Gradske izborne komisije, vladajući režim traži način kako da spreči proglašenje izborne liste DOSTA JE BILO I DVERI - DA OVI ODU, A DA SE ONI NE VRATE na gradskim izborima u Beogradu. Pošto je zbog neočekivane tehničke koalicije vlast u panici da im možemo pokvariti unapred napravljene šeme i kombinacije unutar vlasti i sa delom opozicije – grozničavo ovih dana razmatraju načine kako da obore našu izbornu listu.

Ne zna se šta im više smeta: da li što je to predizborna saradnja DVERI i DOSTA JE BILO kao dve najjače opozicione poslaničke grupe u Narodnoj skupštini, ili zbog slogana „Da ovi odu, a da se oni ne vrateˮ, koji očito pogađa u suštinu beogradskih izbora.


Nema tog načina kojim Gradska izborna komisija može pravilno i zakonito da spreči saglasnost političkih volja pokreta DVERI i DOSTA JE BILO da se nađu na zajedničkoj izbornoj listi.


Ako dođe do takvog nezakonitog pokušaja vraćanja ili obaranja naše izborne liste, unapred upozoravamo Gradsku izbornu komisiju da to neće proći i da nemaju pravo da zabrane zajednički nastup DVERI i DOSTA JE BILO na lokalnim izborima.


Nadamo se da se, bez obzira na to koliko im remetimo unapred dogovorene planove za beogradske izbore, vlastodršci neće odlučiti na ovakvo neustavno, nezakonito i nedemokratsko delovanje. Ovo posebno treba da povedu računa s obzirom da su već postupili nezakonito kada su dozvolili da izborna lista SNS nosi ime predsednika države, što je svojevrsni skandal.


Nadamo da će isti zakon važiti za sve, umesto da  vlast bude svemoguća, dok se najjača izborna lista prave opozicije dovodi u pitanje.


Napominjemo da je našu izbornu listu podržao i veliki broj Beograđana sa pravom glasa, pa bi njeno obaranje ili slično osujećenje predstavljalo opasan presedan političkog nasilja nad građanima. Protiv toga se svi moramo boriti.


S obzirom da danas predajemo našu zajedničku izbornu listu DOSTA JE BILO I DVERI - DA OVI ODU, A DA SE ONI NE VRATE, pozivamo medije i javnost da proprate rad Gradske izborne komisije po ovom pitanju.


 

Informativna služba Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.