Autorski tekstovi

Rezultat (bahatost) prvih godinu dana vlasti u Prijepolju

Rezultat (bahatost) prvih godinu dana vlasti u Prijepolju

Obično se svaka vlast posle prve godine dana od svog uspostavljanja oglasi i navede svoje uspešne poteze, naravno ako ih uopšte ima, ali vlast u Prijepolju posle 365 dana „mudro“ ćuti. Pošto oni nisu hteli da izađu u javnost i nabroje svoje uspešno upravljanje opštinom Prijepolje, red je da to uradi neko iz opozicije na današnji, 366. dan.

Ovim putem obaveštavamo javnost, da je lokalna vlast u Prijepolju od 13.06. 2016. do danas uspela uz veliki trud i napor da građane obraduje mnogim „dobrim“ delima, koje je teško nabrojati u samo jednom saopštenju, pa ćemo navesti samo neka od njih.

Osim poznatih afera, nerada, sukoba interesa, zloupotreba službenog položaja, jedini „uspešan projekat i poslovanje” ove interesne družine tj. vladajuće koalicije u Prijepolju, jeste masovno zbrinjavanje zaslužnih partijskih vojnika po sistemu „dođi i ponesi stolicu sa sobom”.

Posebno treba naglasiti kako su postavljeni vd. direktori, koji naravno, da nemaju ni odgovarajući stepen stručne spreme, ni diplomu, niti potrebno radno iskustvo, počevši od direktora Doma kulture i Turističke organizacije, Centra za socijalni rad, preko salto mortale čistačice sa magistarskom diplomom, koja i ne dolazi na posao, a prima platu.

Vlast je građane obradovala i sa po jednim zamenikom načelnika opštinske uprave i sekretara skupštine, pa do tri pomoćnika predsedničkog kabineta i tako je budžet opštine od 35.000 stanovnika opterećen sa novih pet, do sada nepostojećih, radnih mesta.

SNS je obmanuo građane Prijepolja, kako one koji su potrčali za njima u nadi da će sa smenom SDP-a svi problemi grada biti rešeni, tako i one koji su očekivali da će se o zapostavljenim „srpskim interesima“, malo više voditi računa. Šta se drugo moglo i očekivati od roštiljdžija, bivšeg hodže, kamenoresca, kubicira drva, tombola majstora, do onih koji su bili javni agitatori u procesu otcepljenja Crne Gore od Srbije.

U poslednjih godinu dana Prijepoljci su od predstavnika SNS-a dobili brojna obećanja, ali skoro da nijedno od njih nije realizovano. Stoga se s pravom može zaključiti da su obećanja bila velika, a da je prevara bila još veća.

Predsednik prijepoljskog SNS-a otišao je korak dalje, pa je u trci za mesto predsednika opštine 2016. godine obećao u svom ekspozeu da će ukoliko bude izabran na mesto predsednika opštine Prijepolje, iskoristiti, kako je sam rekao, sve svojoj umne, stručne i fizičke sposobnosti za razvoj Prijepolja, u pogledu zaštite životne sredine, rešavanja problema sa odlaganjem smeća, vodosnabdevanjem, problemom parking mesta, naći kupca za FAP, izgraditi gradsku kapelu, zaustaviti bespravnu gradnju, raditi na razvoju poljoprivrede, elektromreže, smanjiti nezaposlenost mladih, omogućiti bolji život svima nama.

Niko do sada nije tako bezočno i brutalno obmanuo građane Prijepolja, kao što je to učinio SNS i Dragoljub Zindović. Da su kojim čudom ostvarene ove vizije, Zindović bi za Prijepolje našao kupca za FAP, ali umesto toga, omladina nam odlazi u najam po slovačkim fabričkim logorima. Da je stigao, po njegovim rečima, toliko najavljivan milion evra od Slovenije za potrebe deponije, rešio bi se i problem odlaganja smeća.

Ostao je nerešen i problem vodosnabdevanja u Brodarevu, a umesto toga sam grad sa prigradskim naseljima preko 10 dana nema ispravnu vodu. Umesto da se reše nesnosne gužve zbog nedostatka parking mesta, građani će, ukoliko predstavnici vlasti ne postave 30 znakova i predviđenu horizontalnu i svetlosnu signalizaciju, morati da obuku i polaganje vozačkog ispita planiraju na nadmorskoj visini od 1000 metara, tačnije u Novoj Varoši.

Da je urađena bolja elektromreža u Grobnicama, Rogušju i Kamenoj Gori, građanima ne bi po nekoliko puta u toku dana struja nestajala, a da nisu uskraćena predviđena i opredeljena sredstva za kupovinu radnih mašina i opreme, vlast bi pomogla poljoprivrednike, međutim, baš na insistiranje predsednika opštine Zindovića, rebalansom budžeta predviđena sredstva su povučena.

 


-

Da li je ovo Brže, Jače, Bolje?!

Pored toga što polako ali sigurno, Prijepolje postaje najzagađeniji grad u ovom delu Srbije, Prijepolje je sasvim sigurno i rekorder po broju obećanih investicija, od Švajcaraca i Slovenaca, do Turaka, Arapa i ko zna kojih Emiraćana.

Posebna tema je pitanje određivanja pravca nastavka izgradnje auto-puta za Crnu Goru. Niko, ali bukvalno niko, od predstavnika vlasti nije se putem dopisa obratio Ministarstvu za saobraćaj, građevinarstvo i infrastrukturu po ovom pitanju. Cilj je bio da se na izborima pobedi, a šta će se dalje dešavati, to nikoga nije briga. Da li će se iko zastideti zbog neispunjenih obećanja ili kojim slučajem uputiti izvinjenje građanima Prijepolja? Neće, jer su sve ove priče deo ukupnih izbornih prevara sadašnjih aktera vlasti. One su kao takve i osmišljene u njihovim glavama i služe samo za pridobijanje glasova, igrajući se tako sa nesrećom i sudbinom ovog grada.

Zato OO Dveri smatra da je već postalo ružno pominjati SNS obećanja, jer ona liče na podsmeh davljeniku, koji pokušava da se spasi sigurne smrti.

Pošto su obećali sve što se moglo obećati, Dveri pozivaju građane na razmišljanje, koje će to investicije vlast plasirati pred sledeće izbore? Širok je spektar obmana na koje su spremni ljudi koji planiraju kupovinu ličnih karata, za koje reči obraz i sramota ne postoje.

Dveri očekuju obećanja kao što je izgradnja kosmodroma, nuklearne elektrane kao alternative u rešavanju problema odlaganja smeća, specijalnog kraka autoputa do Prijepolja, pošto se za prethodni nisu ni interesovali, postavljanja posebnih reflektora, zato što nam semafori na dve jedine raskrsnice ne rade, izgradnju akva parka, ali ne nekog običnog, već sa pijaćom vodom i još mnogo toga.

Dragi Prijepoljci, neka nam je „hairli“ prva genijalna godina vladavine ove garniture vlasti. Nekako ćemo preživeti još i ove dve-tri, koliko ih sve lični interes bude držao na okupu. Ipak, ubeđeni smo da retko koji građanin Prijepolja iskreno veruje lokalnom SNS-u. Prijepoljci više ne trpe obmane i prevare i sigurni smo da će odgovor na narednim izborima to i potvrditi, jasno praveći razliku između odgovornog političara i stranke i vlasti na čijem je čelu lokalni šerif.

-

Borko Puškić

Odbornik Dveri u Skupštini opštine u Prijepolju

-


Podeli vest:

Biografija : Borko Puškić

Član Predsedništva Dveri, predsednik Saveta za saobraćaj, infrakstrukturu i građevinarstvo.

Rođen je 24.11.1981. godine u Prijepolju, Raška oblast, nadomak manastira Mileševe. Osnovnu školu pohađao je u rodnom Prijepolju, a Srednju saobraćajnu školu završio u Užicu.

Školovanje je nastavio u Kragujevcu na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija Univerziteta u Kragujevcu, na odseku za drumski saobraćaj, gde je 2006. godine stekao zvanje inženjera za drumski saobraćaj, a 2012. godine nakon završenih specijalističkih studija stiče zvanje strukovnog inženjera saobraćaja-specijalista.


Profesionalno iskustvo

Godine 2007-2008. radio je u AMSS, u poslovnoj jedinici Prijepolja, na poslovima radnika na tehničkom pregledu, dijagnostici, kao i predavača za teoretski deo obuke kandidata za vozače. U toku 2009-2010. radio je u Autocentru-Auto-školi „BIS” u Prijepolju, na poslovima predavača za teoretski deo obuke kandidata za vozače, 2011-2012. radio je u opštinskoj upravi u Prijepolju, kao inspektor za saobraćaj i javne puteve, a 2013. godine radio je u JP „Direkcija za izgradnju” u Prijepolju, na poslovima rukovođenja i kontrole sektora za sanaciju.

Dugi niz godina bavio se profesionalno fudbalom, ponikao je u FK „Polimlje” u Prijepolju, iz koga je 1996. godine zaigrao za selekciju reprezentacije Srbije u pionirsko-kadetskoim kategorijama. Potom je igrao za FK „Sloboda” iz Užica, kao i za FK „GP Zlatibor” iz Užica, da bi u periodu studentskih dana zaigrao za kragujevačkog prvoligaša FK „Radnički”, u kome je okončao profesionalnu karijeru.

Služio je u Vojsci Državne zajednice Srbije i Crne Gore u Kraljevu.

Nije bio član ni jedne političke organizacije.


Angažovanje u Dverima

Od 2005. godine organizovao je niz tribina u gradovima i opštinama na prostoru Raške oblasti, gostovao na televizijskim i radio emisijama, na kojima su se Dveri predstavljale, prisustvovao je saborima srpske omladine, i nastavio saradnju kroz zajedničke akcije sve do ulaska Dveri u politiku, gde je bio jedan od inicijatora da se napravi iskorak u političkom delovanju.

Jedan je od osnivača Srpskog pokreta Dveri. U Dverima je obavljao više funkcija. Bio je član Rukovodstva i član izbornog štaba u periodu 2011-2014, i kandidat za narodnog poslanika na republičkim izborima 2012., 2014. i 2016.

Kao nosilac liste za lokalne izbore 2016. u Prijepolju – izabran je za odbornika u Skupštini opštine Prijepolje.

Bio je član Uprave Rukovodstva, član Prelaznog veća 2015, a 2016. je izabran za predsednika OO Srpskog pokreta Dveri u Prijepolju. U Srpskom pokretu Dveri od 2015. obavlja funkciju člana Predsedništva i predsednik je Saveta za saobraćaj, infrastrukturu i građevinarstvo.

Hrišćanin, oženjen, otac jednog deteta.