Novosti

Rodina je čestitala Dverima i Srpskoj radikalnoj stranci ostvaren uspeh na izborima

Rodina

Rodina je čestitala Dverima i Srpskoj radikalnoj stranci ostvaren uspeh na izborima

Birjukov: Nepomirljivi antizapadni i proruski stav tih stranaka od početka je činila njihovo učešće u izborima suviše problematičnim. Protiv je radila ogromna totalitarna propagandna mašinerija kojom se upravlja i koja se finansira iz Brisela.

U nedelju 24. aprila 2016. godine u Srbiji su održani vanredni parlamentarni izbori. Kako prenosi TASS na osnovu preliminarnih rezultata glasanja, u Narodnu skupštinu ulazi sedam stranaka koje su savladale barijeru od 5%: Vladajuća SNS (48,28%), SPS (11,08%), SRS na čelu sa Vojislavom Šešeljem (8,04%), za DS (6,04%) , Dosta je bilo (5,95%), prozapadna koalicija Tadić-Jovanović-Čanak (5,02%), i takođe koalicija patriota evroskeptika Dveri-DSS-Sanda Rašković-Ivić – Boško Obradović (5%). Opozicione stranke, među kojima su kako pristalice tako i protivnici evrointegracija, objavili su da je bilo brojnih prekršaja u toku izbora. Sveruska politička stranka Rodina  čestita SRS i Dverima uspešan završetak izborne trke.

„Nepomirljivi antizapadni i proruski stav tih stranaka od početka je činila njihovo učešće u izborima suviše problematičnim. Protiv je radila ogromna totalitarna propagandna mašinerija kojom se upravlja i koja se finansira iz Brisela. Bez obzira na to, radikali i Dveri pridobili su podršku više od 13% birača, što je dovoljno dobro u ovoj situaciji. Siguran sam, oni će razviti svoj uspeh i u budućem ojačati svoje protivljenje pokušajima „evromenadžera“ da konačno pretvore Srbiju u zapećak EU“ - prokomentarisao je ishode srpskih izbora rukovodioc informaciono – političke uprave partije „RODINA“ , član biroa predsedništva stranke, kopredsednik socijalnog – patriotskog kluba Staljingrad, Fjodor Birjukov.

Potsetićemo, „Dveri“ i „Rodina“ održavaju tesne međupartijske odnose. Obe patriotske snage dele slične patriotske poglede na situaciju u Evropi i razvoj rusko – srpskih odnosa. Predstavnici „Rodine“ i „Dveri“ su više puta provodili radne sastanke u Moskvi i Beogradu. U oktobru prošle godine u prestoničkom sedištu stranke „Rodina“ održan je susret na najvišem nivou u kom su sa ruske strane uzeli učešće lider „Rodine“ poslanik Državne Dume Aleksej Žuravljov, članovi biroa stranke, kopredsednici kluba „Staljingrad“ Aleksej Rileev i Fjodor Birjukov, a sa srpske strane predsednik „Dveri“ Boško Obradović, član Predsedništva Zoran Radojičić, direktor Informativne službe Jugoslav Kiprijanović i član tima za Rusiju Stefan Svrkota. Stranka Dveri dosledno nastupa protiv integracija Srbije u EU i zalaže se za razvoj čvršćih odnosa sa Rusijom i Evroazijskom unijom.   Boško Obradović o situaciji u Srbiji, odnosima zemlje sa EU, SAD i Rusije, političke aktivnosti pokreta "Dveri". Voditelj - Fjodor Biriukov. (oktobar 2015.g)   Napomena: Ovo je deo saopštenja, za celokupni tekst pogledajte ruski izvornik

Izvor : Rodina  

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.