Српски Покрет Двери - Лого
Search

Актуелна власт нема политичко решење за кризу на Косову и Метохији

Данас је у Београду одржана конференција за медије на којој су, на тему „Шта после уклањања барикада на КиМ?“, говорили: Горан Миленковић – председник покрајинске организације Српског покрета Двери на КиМ, Небојша Јовић – председник покрајинског одбора Покрета за одбрану КиМ на КиМ, мр Иван Костић – потпредсеник Српског покрета Двери и проф. др Часлав Копривица, члан Председништва Покрета за одбрану КиМ. 

Горан Миленковић: Ми тражимо право да будемо бирани и да имамо право на избор. То је нама укинуто, јер прво референдум није одржан на простору Косова и Метохије, па онда ни последњи избори. У српским срединама је могао да се организује излазак на изборе, али то некоме олигледно није одговарало.

 

Горан Миленковић – председник покрајинске организације Српског покрета Двери на КиМ

Изражавам захвалност људима који су до јуче били на барикадама, али наш глас је немогуће чути. Урадили смо све што је до нас. Ми немамо станове по Београду и дупле плате нити имамо жељу да одемо са КиМ. После свако „победе“ актуелне власти ми имамо ново разочарење у народу, нову муку и нови кошмар. Ситуација је ових дана катастрофална и људи су разочарани. Чак су на састанку у Рашкој и људи са Српске листе били разочарани.

Небојша Јовић: Демантујем да је народ који је био на барикадама пристао да се повуче. Александар Вучић није одржао састанак са народом, већ са Српском листом.

Небојша Јовић – председник покрајинског одбора Покрета за одбрану КиМ на КиМ

Александар Вучић је заједно са Српском листом српском народу на Косову и Метохији забио нож у леђа. Он не само што је укидао српске институције, већ је терао Србе да морају да постану косовари. Оно мало наде која нам је остало након 10 година лажи и издаје и мало вере да ће председник барем једном бити уз свој народ – он је то уништио. Тражимо да се укине Канцеларија за КиМ, ми немамо никакве користи од ње.

Иван Костић: Уклањање барикада није решило ниједан проблем због кога су оне постављене. РОСУ је и даље присутан на северу КиМ у својим нелегално подигнутим базама. На тај начин и даље постоји могућност да Срби са севера КиМ буду малтретирани, киднаповани и хапшени од стране снага безбедности лажне државе Косово.

мр Иван Костић – потпредсеник Српског покрета Двери

Актуелна власт мора да промени досадашњу политику око Косова и Метохије, као и преговарачку платформу. Док год председник Вучић не схвати да су преговори под окриљем Брисела пут ка признавању лажне државе Косово, ми ћемо се и даље вртети у круг. То је јуче нагласио и амерички амбасадор, који је рекао да се нада да ће се у јануару наставити преговори између Београда и Приштине, са циљем потписивања споразума о нормализацији односа. Због тога је једино реално и оптимално решење у овом моменту да наша власт тражи враћање преговора под окриље УН, као што је и било до 2010. године. Суштина таквог оквира преговора је у томе што, поред представника ЕУ и САД, треба да буду присутни и представници Русије.

Часлав Копривица: Не само што нису испуњени захтеви због којих се изашло на барикаде, већ је држава своје грађане изневерила. Срби са КиМ не верују више Александру Вучићу. Постоји списак од преко 600 људи које потражују пара-правна тела лажне државе Косово, и то су углавном Срби, оптужени за непостојеће и измешљене злочине.

проф. др Часлав Копривица, члан Председништва Покрета за одбрану КиМ

ЕУ, САД и тзв. косовске власти раде све време заједно и покушава се створити нова реалност на терену. Реалност у којој Срба готово више неће бити на територији КиМ. Оно што је поражавајуће, имамо атмосферу страха, никад већу од 1999. године. Овде су посреди два циља од стране Запада: 1. Да се очисти Косово и Метохија од Срба; 2. Да се изврши притисак да се потпише и да независност тзв. Косову.

Инфослужба Двери 

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: