Бошко Обрадовић: Непријатељски акт Вучићеве власти према Русији

Српски покрет ДВЕРИ осуђује гласање Србије за Резолуцију УН против Русије као непријатељски чин Вучићеве власти према Руској Федерацији. Иако се декларативно залаже за војну и политичку неутралност, власт у Србији је де факто показала да је на страни НАТО пакта, што представља очигледан чин издаје српских националних и државних интереса.

Србија никако и никад не сме бити против Русије, а поготово не сме да буде на страни оних који су извршили злочиначко бомбардовање наше државе 1999. године. Позадина украјинске кризе је управо непријатељско деловање НАТО на границама Русије и то је више него јасно. НАТО је тај који изазива ратне сукобе широм света, и зато не можемо да разумемо зашто је Вучић дао зелено светло за глас Србије у УН против Русије која штити територијални интегритет и суверенит Србије од НАТО окупације Косова и Метохије.

Међутим, ако знамо да је председник СНС под притиском Запада био спреман да потпише антиуставни Бриселски и Вашингтонски споразум којим се одрекао интереса државе Србије на Косову и Метохији, ако знамо да је саветник Александра Вучића Тони Блер, ако знамо да је на прослави СНС и то на дан годишњице НАТО бомбардовања говорио Герхард Шредер, ако знамо да је Вучић поклонио два милиона долара народних пара Фондацији ратног злочинца Била Клинтона, ако знамо да је актуелна власт увела санкције Белорусији, онда и не треба да чуди оваква одлука Вучићеве власти да стане на страну НАТО-а и против Русије.

Овим путем упућујемо и извињење Русији и руском народу, са обећањем да по промени Вучићеве власти Србија никада неће радити против Русије. Србија и Русија су пријатељске и савезничке државе, српски и руски народ вежу нераскидиве историјске и културолошке везе, а пре свега православље.

Искрено се надамо да ће сукоби у Украјини што пре престати. Сигурни смо и да ће Украјинци схватити да су жртве империјалистичких тежњи НАТО-а кога не интересује украјински народ, већ само то да буду што ближе руској граници. Нема разлога да долази до сукоба између православне браће, а зарад интереса НАТО пакта.

Бошко Обрадовић

Председник Двери