Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: Сачуваћемо сваки глас!

Предајом тужби против 29 чланова бирачких одбора у 12 општина за очигледну крађу гласова на референдуму поручујемо власти да ћемо бранити и чувати сваки глас и сваку гласачку кутију на априлским изборима! Општине у којима су забележене највеће малверзације због којих смо поднели кривичне пријаве су: Богатић, Бојник, Мионица, Житорађа, Кула, Лебане, Нови Пазар, Сјеница, Трговиште, Чачак, Шабац, Чукарица.

    На референдуму, Двери су имале 2500 чувара кутија у 138 општина Србије. Кривичне пријаве смо поднели за флагрантна кршења Закона. Као што је јавност упозната у питању су тешка кривична дела – од преузимања изборног материјала од стране лица које није члан гласачког одбора, преко злоупотребе права гласања ван бирачког места забележено у више општина, до тога да је у записницима контатована 100% излазност и да су сви изашли бирачи гласали за промену Устава.

Истовремено, апелујемо на тужилаштво и све институције да се определе да ли су слуге Александра Вучића или честити професионалци који ће стати у одбрану Устава и слободе Србије. Сви који су се огрешили о грађане Србије, право и правду неће проћи некажњено, а 3. априла ћемо имати чувара на сваком бирачком месту у Србији.

Бошко Обрадовић

Председник Двери

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде:

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: