Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: Сачуваћемо сваки глас!

Предајом тужби против 29 чланова бирачких одбора у 12 општина за очигледну крађу гласова на референдуму поручујемо власти да ћемо бранити и чувати сваки глас и сваку гласачку кутију на априлским изборима! Општине у којима су забележене највеће малверзације због којих смо поднели кривичне пријаве су: Богатић, Бојник, Мионица, Житорађа, Кула, Лебане, Нови Пазар, Сјеница, Трговиште, Чачак, Шабац, Чукарица.

    На референдуму, Двери су имале 2500 чувара кутија у 138 општина Србије. Кривичне пријаве смо поднели за флагрантна кршења Закона. Као што је јавност упозната у питању су тешка кривична дела – од преузимања изборног материјала од стране лица које није члан гласачког одбора, преко злоупотребе права гласања ван бирачког места забележено у више општина, до тога да је у записницима контатована 100% излазност и да су сви изашли бирачи гласали за промену Устава.

Истовремено, апелујемо на тужилаштво и све институције да се определе да ли су слуге Александра Вучића или честити професионалци који ће стати у одбрану Устава и слободе Србије. Сви који су се огрешили о грађане Србије, право и правду неће проћи некажњено, а 3. априла ћемо имати чувара на сваком бирачком месту у Србији.

Бошко Обрадовић

Председник Двери

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде:

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: