Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: Србија хитно да стане у одбрану РС и више не признаје Шмита као високог представника у БиХ

Тзв. оптужница против председника РС Милорада Додика од стране Тужилаштва БиХ само је наставак притисака на РС у циљу отимања њене имовине и гашења њених дејтонских надлежности, са крајњим циљем да се РС укине и утопи у наметнуту БиХ. Србија има посебну обавезу да као гарант Дејтонског мировног споразума брине о његовом поштовању и заштити права Срба у БиХ и Републике Српске. Такође, специјалне везе између Србије и Републике Српске, између нашег народа са обе стране Дрине, нас обавезују да реагујемо када је РС угрожена, а то је управо случај од доласка лажног високог представника тзв. међународне заједнице Кристијана Шмита у БиХ.

Као што запад није једина страна света, тако ни међународну заједницу не чине само западни центри моћи. Управо две чланице СБ УН, Русија и Кина, не признају Кристијана Шмита, чије именовање за високог представника у БиХ никада није потврђено у СБ УН. Ових дана смо сведоци критичких речи хрватског председника и мађарског министра спољњих послова о негативној улози западног колонијалног управника Шмита у БиХ. Зато забрињава ћутање званичног Београда на ову тему, а посебно председника Републике Александра Вучића који је свакодневно у свим медијима и оглашава се на све друге сем ове теме. Србија не сме да ћути док се све ово дешава у РС и хитно треба да стане у одбрану Дејтонског споразума.

Одбрана и очување РС подједнако је важно национално питање за све Србе света као и одбрана и очување КиМ у саставу Србије. Република Српска је највећа српска национална победа у последњих 100 година. То су тачке уједињења свих истинских патриота са обе стране Дрине, без обзира на политичке или било какве друге наше поделе и разлике. Зато позивам све колеге из власти и опозиције у Србији да се хитно изјасне о овој теми и да се ујединимо у томе да Србија убудуће не признаје Шмита као високог представника и да отворено стане у заштиту Републике Српске у време ових нагомиланих нових западних притисака.

Бошко Обрадовић

председник Српског покрета Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: