Српски Покрет Двери - Лого
Search

Бошко Обрадовић: Вучић да поднесе оставку на функцију председника Републике

На данашњој конференцији за медије, поводом прихватања француско-немачког споразума од стране председника Републике Александра Вучића, јавности су се обратили представнци државотворне опозиције и то: Бошко Обрадовић – председник Српског покрета Двери, Милош Јовановић – председник Новог ДСС-а, Милица Ђурђевић Стаменковски – председник Српске странке Заветници и Војислав Михаиловић – председник ПОКС-а. 

      Бошко Обрадовић, народни посланик и председник Двери је истакао следеће: „Када су Александар Вучић и СНС на изборима кандидовали прихватање француско-немачког споразума о признању лажне државе Косово? Када се о овом споразуму којим се крши Устав Србије и Резолуција СБ 1244 изјаснила Народна скупштина Републике Србије?

Позивамо Александра Вучића да поднесе оставку на функцију председника Републике Србије jер је изгубио легитимитет и прекршио своју председничку заклетву и предизборна обећања да ће бранити КиМ у саставу Србије. 

Синоћњим прихватањем француско-немачког споразума, који је потом званично објављен од стране ЕУ, председник Републике је прекршио чак и црвену линију коју је сам поставио на последњој посебној седници Скупштине о КиМ. Ради се о његовом више пута јавно изреченом обећању да неће дозволити улазак лажне државе Косово у УН што је прекршио прихватањем члана 4. став 2. споразума у коме стоји да се Србија неће противити уласку Косова у било коју међународну организацију.

Прихватање споразума представља рушење уставног поретка Србије и разлог да председник Републике и Влада Србије у року од 48 сати поднесу оставке и онда да идемо на ванредне изборе на којима треба да кандидују своју нову политику према Косову и Метохији.“

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: