Српски Покрет Двери - Лого

Бошко Обрадовић: Вучић да поднесе оставку на функцију председника Републике

На данашњој конференцији за медије, поводом прихватања француско-немачког споразума од стране председника Републике Александра Вучића, јавности су се обратили представнци државотворне опозиције и то: Бошко Обрадовић – председник Српског покрета Двери, Милош Јовановић – председник Новог ДСС-а, Милица Ђурђевић Стаменковски – председник Српске странке Заветници и Војислав Михаиловић – председник ПОКС-а. 

      Бошко Обрадовић, народни посланик и председник Двери је истакао следеће: „Када су Александар Вучић и СНС на изборима кандидовали прихватање француско-немачког споразума о признању лажне државе Косово? Када се о овом споразуму којим се крши Устав Србије и Резолуција СБ 1244 изјаснила Народна скупштина Републике Србије?

Позивамо Александра Вучића да поднесе оставку на функцију председника Републике Србије jер је изгубио легитимитет и прекршио своју председничку заклетву и предизборна обећања да ће бранити КиМ у саставу Србије. 

Синоћњим прихватањем француско-немачког споразума, који је потом званично објављен од стране ЕУ, председник Републике је прекршио чак и црвену линију коју је сам поставио на последњој посебној седници Скупштине о КиМ. Ради се о његовом више пута јавно изреченом обећању да неће дозволити улазак лажне државе Косово у УН што је прекршио прихватањем члана 4. став 2. споразума у коме стоји да се Србија неће противити уласку Косова у било коју међународну организацију.

Прихватање споразума представља рушење уставног поретка Србије и разлог да председник Републике и Влада Србије у року од 48 сати поднесу оставке и онда да идемо на ванредне изборе на којима треба да кандидују своју нову политику према Косову и Метохији.“

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: