Српски Покрет Двери - Лого
Search

Двери: Злоупотреба музике у ратне сврхе недопустива, одмах отказати концерт групе „Љапис Трубецкој“!

Српски покрет Двери осуђује злоупотребу музике и културе у ратне сврхе и због тога захтевамо отказивање концерта белоруске групе „Љапис Трубецкој“ у Дому омладине у Београду, заказан за 12. фебруар. 

   Фронтмен ове групе Сергеј Михалок препознатљив је као непријатељ Русије и присталица кијевског Мајдана. Познат је по написаној песми „Ратници светлости“ која је практично била химна преврата у Украјини 2014. године. Шта траже „Ратници светлости“ на годишњицу почетка сукоба у Украјини и са којим циљем желе баш у Београду да одрже антируски концерт?

За Србију и српски народ, који се са преко 85% противи увођењу санкција Руској федерацији, је ово неприхватљиво и недопустиво и због тога тражимо отказивање концерта. Захтевамо од надлежних министарстава, посебно Министарства културе и министра Маје Гојковић, градоначелника Београда Александра Шапића, председника Скупштине града Николе Никодијевића, као и од директора београдског Дома омладине да реагују и откажу одржавање овог концерта. Надлежне институције треба све да ураде како не бисмо изгубили пријатељство са Русијом. И надлежне институције, али и организатори би се требало запитати како би грађани Србије реаговали када би Москва угостила Марка Перковића Томпсона и организовала му концерт?!

Последње што Београду и Србији у овом тренутку треба јесу концерти на којима се пева о мржњи према Русији и није случајно да је баш Србија изабрана да се мало пре годишњице почетка сукоба у Украјини концерт одржи баш у Београду, односно у Србији! 

Неотказивање и одржавање овог концерта, директан је сигнал српском народу да владајућа СНС мења политику према Русији и приближава се ставовима Запада што ће имати погубне последице по интересе Србије и њених грађана, посебно по питању очувања Косова и Метохије у саставу Републике Србије. 

Инфослужба Двери 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: