Српски Покрет Двери - Лого

Формиран посланички клуб СРПСКИ ПОКРЕТ ДВЕРИ – ПАТРИОТСКИ БЛОК у Народној скупштини

Данас је након конституисања новог сазива Народне скупштине формиран посланички клуб СРПСКИ ПОКРЕТ ДВЕРИ – ПАТРИОТСКИ БЛОК, који чини шест народних посланика: Бошко Обрадовић, председник, мр Иван Костић, заменик председника, проф. др Тамара Миленковић Керковић, Милован Јаковљевић, Радмила Васић и Борко Пушкић. Прве активности новог посланичког клуба биће захтев за посебном седницом Народне скупштине на тему одбацивања резолуције Европског парламента којом се од Србије тражи признање лажне државе Косово и увођење санкција Русији, као и расправа о актуелној ситуацији на КиМ.

    Овим поводом Бошко Обрадовић је истакао: „Посланичка група СРПСКИ ПОКРЕТ ДВЕРИ – ПАТРИОТСКИ БЛОК ће у раду новог сазива Народне скупштине инсистирати на очувању Косова и Метохије у саставу Србије, подршци опстанку Републике Српске, противићемо се сваком покушају увођења санкција Русији, затражићемо отказивање Европрајда у септембру у Београду, увођење Дана породице као државног празника и сређивање свих породилишта у Србији, као и увођење нерадне недеље и у приватном сектору. Предложићемо и доношење Резолуције Народне скупштине о геноциду над Србима, Јеврејима и Ромима у НДХ у Другом светком рату, повратак редовног служења војног рока кроз нови концепт оспособљавања за одбрану, заштиту и спасавање, као и низ мера подршке домаћој привреди, селу и пољопривреди.

Посебну пажњу посветићемо предлагању пакета хитних социјално-економских мера у времену кризе која долази. а које подразумевају укидање пореза и доприноса на најмање зараде, ПДВ-а на основне животне намирнице и акциза на нафту и нафтне деривате, чиме бисмо олакшали живот грађанима. Такође смо предвидели обавезу државних институција да у времену кризе кроз јавне набавке купују само домаћу робу где год је то могуће и увођење ваучера за храну за социјално угрожено становништво која се може добити само код домаћих произвођача. Предложили смо и социјални додатак за енергенте и трошкове живота за сиромашне породице са најмањим примањима, незапослене, особе са хендикепом, старе без примања и пензионере са минималном пензијом”, закључио је председник нове посланичке групе СРПСКИ ПОКРЕТ ДВЕРИ – ПАТРИОТСКИ БЛОК Бошко Обрадовић.

Инфослужба Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: