Формиран посланички клуб СРПСКИ ПОКРЕТ ДВЕРИ – ПАТРИОТСКИ БЛОК у Народној скупштини

Данас је након конституисања новог сазива Народне скупштине формиран посланички клуб СРПСКИ ПОКРЕТ ДВЕРИ – ПАТРИОТСКИ БЛОК, који чини шест народних посланика: Бошко Обрадовић, председник, мр Иван Костић, заменик председника, проф. др Тамара Миленковић Керковић, Милован Јаковљевић, Радмила Васић и Борко Пушкић. Прве активности новог посланичког клуба биће захтев за посебном седницом Народне скупштине на тему одбацивања резолуције Европског парламента којом се од Србије тражи признање лажне државе Косово и увођење санкција Русији, као и расправа о актуелној ситуацији на КиМ.

Овим поводом Бошко Обрадовић је истакао: „Посланичка група СРПСКИ ПОКРЕТ ДВЕРИ – ПАТРИОТСКИ БЛОК ће у раду новог сазива Народне скупштине инсистирати на очувању Косова и Метохије у саставу Србије, подршци опстанку Републике Српске, противићемо се сваком покушају увођења санкција Русији, затражићемо отказивање Европрајда у септембру у Београду, увођење Дана породице као државног празника и сређивање свих породилишта у Србији, као и увођење нерадне недеље и у приватном сектору. Предложићемо и доношење Резолуције Народне скупштине о геноциду над Србима, Јеврејима и Ромима у НДХ у Другом светком рату, повратак редовног служења војног рока кроз нови концепт оспособљавања за одбрану, заштиту и спасавање, као и низ мера подршке домаћој привреди, селу и пољопривреди.

Посебну пажњу посветићемо предлагању пакета хитних социјално-економских мера у времену кризе која долази. а које подразумевају укидање пореза и доприноса на најмање зараде, ПДВ-а на основне животне намирнице и акциза на нафту и нафтне деривате, чиме бисмо олакшали живот грађанима. Такође смо предвидели обавезу државних институција да у времену кризе кроз јавне набавке купују само домаћу робу где год је то могуће и увођење ваучера за храну за социјално угрожено становништво која се може добити само код домаћих произвођача. Предложили смо и социјални додатак за енергенте и трошкове живота за сиромашне породице са најмањим примањима, незапослене, особе са хендикепом, старе без примања и пензионере са минималном пензијом”, закључио је председник нове посланичке групе СРПСКИ ПОКРЕТ ДВЕРИ – ПАТРИОТСКИ БЛОК Бошко Обрадовић.

Инфослужба Двери

Share on whatsapp