Српски Покрет Двери - Лого

ИНТЕРВЈУ – Бошко Обрадовић за „Политику“: Двери се залажу за укрупњавање свих патриотских и државотворних снага на следећим изборима

Залажемо се за укрупњавање свих патриотских и државотворних снага, очекујемо да ће после следећих избора наш блок бити друга најјача политичка снага и у прилици да учествује у формирању нове Владе Србије.

Ако је имало разлога да се након захтева родитеља привремено обустави рад Анкетног одбора у случају масовног злочина у ОШ „Владислав Рибникар” у Београду, онда свакако није имало разлога да се стопира рад у случају Мало Орашје и Дубона, јер родитељи убијене деце из ових села нису тражили прекид рада Анкетног одбора, каже у интервјуу за „Политику” лидер Српског покрета Двери Бошко Обрадовић. „Управо је тамо систем заказао јер је масовни убица из Младеновца могао бити на време процесуиран и злочин спречен. Још увек није донета никаква званична одлука о прекиду рада Анкетног одбора, а рок за подношење извештаја Народној скупштини истиче 19. августа”, истиче Обрадовић. „Зато сам затражио од Маринике Тепић, која председава Анкетном одбору, да се хитно настави наш рад у циљу утврђивања чињеница и околности које су довеле до трагедије у селима Мало Орашје и Дубона, па да на самој седници видимо ко је присутан, а ко опструише рад и спречава утврђивање истине”, каже Бошко Обрадовић.

Драган Ђилас оптужује Двери за сарадњу са СНС-ом…

Драган Ђилас је неозбиљан политичар, о чему најбоље говори то што је његов донедавни потпредседник Дејан Булатовић, од кога је прибавио садашњу странку на чијем је челу, прешао на страну актуелне власти. Ако се неко доказао као опозиција за ових 11 година власти СНС-а, онда су то Двери. Ствари стоје управо супротно: Драган Ђилас је ишао на приватне разговоре с Александром Вучићем без сведока после прошлогодишњих избора и од тада је више него видљива сарадња између СНС-а и ССП-а. То оличава оно о чему говоримо од када смо се појавили на српској политичкој сцени, а то је да Србијом владају уједињени монополи два политичка картела – бивше и садашње власти које би да се вечито смењују.

Двери се годинама залажу за трећи пут?

Идеја Двери је управо идеја трећег пута – да ови оду, а да се они не врате, јер велики број грађана Србије који је против актуелне власти није за повратак на бивши режим, већ жели нешто ново и другачије од свега чега смо се нагледали у последњих више од 30 година обновљеног вишестраначја. Двери су данас најмодернија европска политика у Србији и означавају управо онај политички тренд који је данас водећи у Европи, а то је конзервативна политика коју заступају владе у Шведској, Италији, Пољској и Мађарској. То време суверенизма, повратка традиционалних вредности, породичне политике и економског патриотизма долази и у Србију.

Да ли је могућа изборна коалиција са Заветницима, ПОКС-ом и НДСС-ом? Када очекујете изборе?

Српски покрет Двери се залаже за укрупњавање свих патриотских и државотворних снага на следећим изборима. Сматрамо да све евроскептичне и суверенистичке парламентарне и ванпарламентарне политичке странке, патриотска удружења и истакнути родољубиви интелектуалци треба да чине једну предизборну колону која може освојити преко 20 одсто гласова. Ово није време за поделе и сукобе, ово је време за помирење и уједињење, за национално окупљање и саборност свих којима је Србија на првом месту. Редовни покрајински и локални избори су на пролеће следеће године, када очекујемо и ванредне парламентарне изборе. Спремамо се за изборе на свим нивоима и очекујемо да ће после следећих избора наш државотворни блок патриотске опозиције бити друга најјача политичка снага у Србији и да ћемо бити у прилици да учествујемо у формирању нове Владе Србије, која ће бити суверенистичка и конзервативна.

Да ли сте одустали од седнице Скупштине Србије посвећене немачко-француском плану?

Ми нисмо одустали, али изгледа да актуелна власт јесте одустала од Косова и Метохије. Народна скупштина се још није изјаснила о француско-немачком споразуму о признању лажне државе Косово, који је Александар Вучић противуставно прихватио у Бриселу 27. фебруара. Председник републике је изашао из својих уставних надлежности и прихватио да се држава Србија више не противи уласку лажне државе Косово у било коју међународну организацију, а то је не само признање косовске независности већ води и ка формирању „велике Албаније” као највеће безбедносне претње у овом делу Европе, и то не само за Србију већ и за Грчку, Северну Македонију и Црну Гору. Зато тражимо одржавање ове посебне скупштинске седнице на којој би народни посланици одбацили овај нови западни ултиматум одмах и у потпуности. Подсетићу да је то суштина захтева Светосавског прогласа за спас Косова и Метохије: „Не ултиматуму – не капитулацији”, који су потписали Матија Бећковић, Славенко Терзић, Емир Кустурица, Војислав Коштуница, Леон Коен, Милош Ковић и преко 200 угледних јавних личности. Више од 90 одсто грађана Србије је против признања лажне државе Косово и не видим како актуелна власт себи може да дозволи да и даље иде путем француско-немачког споразума којим се крши Устав и воља апсолутне већине грађана Србије.

 

*Извор: Дневни лист „Политика“

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: