Српски Покрет Двери - Лого

ИВАН КОСТИЋ: Да ли је руководство Србије одустало од посебне седнице Савета безбедности УН у вези са Косовом и Метохијом?

Србија на седници Савета безбедности УН може да поред питања непоштовања Резолуције 1244 и угрожене безбедности Срба на Косову и Метохији, покрене и питање (не)надлежности Кристијана Шмита кога на место високог представника за БиХ није изабрао Савет безбедности.

         Прошло је месец дана од помпезне најаве Александра Вучића да ће тражити сазивање хитне седнице Савета безбедности УН због катастрофално лошег статуса Срба на Косову и Метохији и пасивности мисије УНМИК и међународне заједнице.

Такође, од писма председника Србије КФОР-у и Уједињеним нацијама у коме је тражено поштовање Резолуције 1244 и повратак српских снага безбедности на Космету, прошло је осам месеци.

Осим насловница у свим режимским штампаним медијима и великих речи на конференцијама које организује председник, српски народ на Косову и Метохији до сада, није имао никакве користи од свега тога.

Зато Српски покрет Двери поставља питање политичком руководству Србије, да ли је одустало да се за очување територијалног интегритета и права наших сународника у јужној покрајини бори у оквиру Уједињених нација и да ли је одустало да преко представника Русије и Кине тражи хитно сазивање посебне седнице Савета безбедности УН? У прилог томе, представници руског министарства спољних послова и амбасадор Русије у Београду су рекли да ће покренути иницијативу и учинити све што од њих буде тражила држава Србија.

Очигледно је да политичко руководство Србије и даље има неке дугове и обавезе према представницима НАТО, Квинте и колективном западу и да је то разлог што Србија не користи све механизме на међународном пољу како би заштитила свој суверенитет у јужној покрајини и безбедност својих сународника.

мр Иван Костић 

Народни посланик
Потпредседник Двери 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: