Српски Покрет Двери - Лого

Иван Костић: Део одговорности за покушај стварања Велике Албаније сноси и Српска напредна странка

Највећу одговорност за споразуме и пројекте, који су створили основу за формирање Велике Албаније, од Бриселског споразума до Отвореног Балкана, сносе Српска напредна странка и њен председник, као носилац те политике, који су се протеклих више од 10 година бринули да задовоље интересе Брисела и Вашингтона, као твораца косовске независности, него Срба у балканским земљама.

Најновија дешавања у Тетову, где је премијер самопроглашене Републике Косово Аљбин Курти јавно промовисао пројекат Велике Албаније, резултат су понизне политике званичног Скопља, али и Београда, који већ две деценије ћуте на све оно што Албанци раде, отворено негирајући суверенитет и територијални интегритет Македоније и Србије.

Велики допринос садашњој политичкој ситуацији на Балкану дао је и председник Србије Александар Вучић, који је својом досадашњом политиком на сваки начин гледао да задовољи политичке и економске интересе колективног Запада и албанске мањине у Србији, иако се то често косило са српским националним интересима.

Уз све то, сви његови безуспешни покушаји, како је говорио „историјског помирења Срба и Албанаца на Балкану“, нису уродили плодом, иако су сваки тај покушај српски режимски медији пратили са максималном пажњом и позитивним наративом, свесно покушавајући да мењају колективну историјску свест нашег народа.

Сетимо се само пројекта Отвореног Балкана, који је у глави његовог творца Александра Сороша од почетка створен и замишљен као економски и политички простор од кога ће највише користи имати албанска заједница у Албанији, Македонији, Србији, а потенцијално и у јужној српској покрајини и Црној Гори.

Због десетогодишње промашене регионалне политике, Српска напредна странка и њен председник морају да сносе одговорност и да вођење политике препусте људима у некој новој Влади Србије, којој ће српски национални интерес на Балкану бити државни приоритет и политичко питање број један.

мр Иван Костић 

Народни посланик
Потпредседник Двери 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: