Српски Покрет Двери - Лого

Закључци са народног скупа „За одбрану Косова и Метохије”

Његовој Светости Патријарху Српском

Председнику Републике Србије

Председнику Владе Србије

Председнику Народне скупштине Републике Србије

Председницима свих посланичких група у НС РС

Председнику САНУ

Као српски родољуби, интелектуалци и народни посланици, организатори и учесници народног скупа „За одбрану Косова и Метохије” у Београду, позивамо на национално јединство око реинтеграције Косова и Метохије у уставно-правни поредак државе Србије. У времену најновијих уцена и притисака са Запада потребно нам је уједињење свих патриотских снага у један фронт за одбрану Косова и Метохије.

Позивамо све државне институције и целокупну јавност у Србији да, пре свега, покажемо максималну солидарност са Србима на Косову и Метохији и пружимо им највећу могућу подршку, како онима који живе северно тако и онима јужно од Ибра. 

Одбацујемо француско-немачки предлог за решавање статуса Косова и Метохије који несумњиво води уласку лажне државе Косово у УН и друге међународне организације, и позивамо председника Народне скупштине да хитно закаже скупштинску седницу на којој ће бити усвојена нова политичка платформа о Косову и Метохији која ће, између осталог, покренути процедуру за повратак даљих преговора о КиМ у УН. 

Захтевамо хитно поништавање Бриселског и Вашингтонског споразума и обнову институција државе Србије на Косову и Метохији које су угашене овим противуставним споразумима. 

Позивамо председника Републике да испуни обећање и пошаље писма председницима Русије и Кине у којима ће званично затражити њихову подршку да се спречи улазак лажне државе Косово у УН. Иста писма треба послати свим државама које нису признале тзв. косовску независност. Такође, упутити писма свим државама света са јасним ставом да се Србија противи чланству тзв. Косова у свим међународним организацијама, укључујући УНЕСКО и Интерпол.

С обзиром на то да је Косово и Метохија најважније национално, државно и безбедносно питање данас, позивамо на формирање Националног савета састављеног од најважнијих друштвених и политичких чинилаца ради постизања националног јединства и заједничког деловања у циљу очувања Косова и Метохије у саставу Србије.

У Београду, 16. децембра 2022.

Милица Ђурђевић Стаменковски

Бошко Обрадовић

Милош Ковић

Небојша Јовић

Звонко Михајловић

Ђорђе Вукадиновић

Горан В. Ђорђевић

Драгомир Анђелковић

Ранко Гојковић

Младен Обрадовић

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: