Српски Покрет Двери - Лого

Одборници Патриотског блока предали захтев за отказивање Европрајда

Одборници Патриотског блока ДВЕРИ-ПОКС у Скупштини града Београда Радмила Васић, др Борислав Антонијевић, Божидар Павловић и Андријана Чикириз, предали су данас захтев за отказивање Европрајда градоначелнику Београда Александру Шапићу и председнику Скупштине града Николи Никодијевићу.

Захтев за отказивање Европрајда преносимо у целости.

Захтев за отказивање Европрајда 2022

У име одборничке групе „ДВЕРИ-ПОКС-ПАТРИОТСКИ БЛОК’“ подносимо Захтев за отказивање Европрајда 2022 у Београду који је заказан за септембар и то у периоду од 12.-18. септембра.

Напомињемо да је овај немили догађај, због противљења скоро 97% грађана Београда и Србије које деле породичне и традиционалне вредности, високог ризика по националну безбедност.

Навешћемо само неколико разлога зашто, у нашем Богородичном граду, не треба одржати планирани догађај:

  1. Први разлог је безбедност. Због целокупне геополитичке ситуације, а посебно због догађаја у Ослу који је претходио одржавању „параде поноса“, сматрамо да представници ЛГБТ не би требало да се излажу ризику доласком у наш град и да ризику излажу и наше грађане.
  2. Други је здравствени разлог. У овом тренутку Србија има преко 4000 заражених од Ковида 19 и овај број се повећава из дана у дан.
  3. Трећи разлог је финансијски. За потребе одржавања овог немилог догађаја потрошиће се велика финансијска средства. Износ који се може наћи на сајтовима ЕУ и Савета Европе је да ће Европрајд коштати 40 милиона евра. Обзиром да се ова парада срама одржава у нашем граду и да ће се користити сви ресурси града Београда, постављамо отворена и оправдана питања колико ће Београд и Београђане коштати Европрајд, ко је нас питао а чинимо велику већину која се противи свему овоме и да ли ми желимо да се то одржава у нашем граду?

 

Такође, позивамо градоначелника да изађе у јавност са свим подацима о цени коштања Европрајда до последењег динара и представи све трошкове које ће грађани (који за то нису питани) платити: од трошкова припреме и организације људства, простора, опреме и комплетних комуналних предузећа ради одржавања комуналног реда, јавног реда и мира и свих других видљивих и невидљивих трошкова.

Грађани се отворено питају да ли је могуће да у време економске, безбедносне и прехрамбене кризе, предност имају ЛГБТ особе, а не обезбеђивање бесплатних књига за наше ђаке, ужина, помоћ у огреву и помоћ у храни социјално угроженим породицама и деци у нашем граду или помоћ пензионерима са пензијом која је мања од 20.000 динара, а којих само у Београду има преко 150.000.

Овај догађај носи висок ризик и по здравље грађана од опасности повезане са појављивањем и ширењем пандемије мајмунских богиња која по званичницима СЗО се најлакше и најбрже преноси међу геј популацијом.

Истичемо, да се овом манифестацијом вређају и верска осећања грађана Београда и Србије, православне, муслиманске и других вероисповести.

Отворене претње које долазе од представника ЛГБТ популације забрињавају све породичне људе, а посебно родитеље чија деца похађају основну школу и код којих постоје оправдани захтеви да децу не пусте да иду у школу у периоду пре, за време и након одржавања Европрајда.

Сходно надлежности градоначелника Београда да представља и заступа град, предлаже начин решавања питања о којима одлучује Скупштина града, сматрамо да је хитно и важно да он учини све да се овај високо ризичан догађај Европрајд 2022 на време откаже.

Одборничка група „Патриотски блок ДВЕРИ-ПОКС“ инсистираће на томе да је неопходно да градоначелник, председник Скупштине града и остали одборници Скупштине града буду јединствени, у циљу заштите националне безбедности и здравља грађана и изврше отказивање манифестације Европрајд 2022 и да о томе што пре обавесте ЕУ Асоцијацију организатора прајдова (ЕПОА).

Инфослужба Двери

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: