Српски Покрет Двери - Лого

Пушкић: Уместо сарадње са војском НАТО, омогућити дипломатски статус особљу Српско-руског хуманитарног центра

Након видео прилога амбасадора Хила, у коме је показао да чак и амбасадор једне светске силе може да се спусти на најниже дипломатске гране, јавност у Србији запрепастила је нова вест, која такође изазива револт већинског живља у Србији. Она се тиче саопштења Министарства одбране Владе Републике Србије, у коме се наводи да у званичној посети Ратном ваздухопловству и ПВО Војске Србије ове недеље борави делегација Европске команде Оружаних снага Сједињених Америчких Држава, ради размене искустава у области трагања и спасавања.

Увијена у форму филантропске идеје о помоћи, ова активност САД није ништа друго до пуштање пробног балона са циљем стварања пандана Српско-руском хуманитарном центру. У прилог томе говори и чињеница да се тежишне активности реализују на војном аеродрому „Наредник-пилот Михајло Петровић“ у Нишу, где се и налази поменути Српско-руски хуманитарни центар. Међутим, важно је истаћи, иако би представници САД и сам амбасадор Хил волели да Срби то забораве, да су управо Руси разминиравали Ниш и целу Србију од касетних бомби, које је управо алијанса на челу са САД, мимо свих важећих конвенција о дозвољеном наоружању, расула по Србији током НАТО агресије 1999. године.

Ми из Српског покрета Двери истичемо, такође, да се мисија руских хуманитараца, који до дана данашњег немају посебан статус хуманитарног центара са дипломатским статусом за своје особље, битно разликује од оружаних снага САД, које су кроз злочиначку НАТО агресију убијале недужно становништво и окупирале 15 одсто јужне српске покрајине Светог Косова и Метохије, а којима је прошла и садашња власт, кроз споразуме IPAP 1 и 2, омогућила да се под пуном ратном опремом и техником слободно крећу копном и ваздушним простором Републике Србије са апсолутним имунитетом, што значи без кривичне одговорности за било шта што би евентуално на нашој територији починили.

Српски покрет Двери, као државотворна парламентарна политичка организација, позива власт у Србији да одустане од ове срамне активности, као и да у што скоријем року особљу Српско-руског хуманитарног центра омогући дипломатски статус и тиме званично стави тачку на евентуалне недоумице око тога да ли се и чега Срби сећају, као и на то ко су заправо једини и прави пријатељи државе Србије.

Борко Пушкић

Народни посланик

Члан скупштинског Одбора за одбрану и унутрашње послове 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: