Novosti

Saopštenje Dveri povodom hapšenja Žarka Pavlovića

Saopštenje Dveri povodom hapšenja Žarka Pavlovića

Apelujemo na nadležne organe da u slučaju Žarka Pavlovića iz Lazarevca postupaju u skladu sa zakonom., a ne političkim pritiscima.

Povodom intervencije policijske patrole PS Lazarevac u utorak, 12.06. u mestu Županjac u kojoj je uhapšen  građanin Lazarevca, Žarko Pavlović, a zbog informacija svedoka koje su dospele do javnosti, Dveri apeluju na nadležne organe da se ispitaju svi detalji slučaja uključujući postupanje policijskih službenika i prekine pritisak ministra policije koji putem medija, pre sudskog procesa, poziva na najstrožije kažnjavanje osumnjičenog Pavlovića.


Izražavamo ovim putem sumnju u postojanje uslova za vođenje nepristrasnog postupka protiv osumnjičenog i apelujemo da se istraže sve do javnosti dospele informacije o ponašanju policijskih službenika, šamaranju, pretnjama i prekomernoj upotrebi sile usled koje je osumnjičeni završio sa teškim povredama u Urgentnom centru, a što se delom može videti i na objavljenom snimku (Srbija Danas) sa video nadzora obližnje prodavnice, te činjenici da građani prilikom intervencije nisu vršili blokadu puta kako je putem medija saopšteno javnosti.


Apsolutno osuđujemo svaki vid nasilja i nemamo nameru da aboliramo krivicu osumnjičenog, ali smatramo da ništa ne sme biti sprovedeno protivno zakonu ili neistraženo od strane nadležnih, i imamo osnovanu sumnju u namere vlasti da se kroz pritisak na nadležne organe u sprovođenju sudskog postupka – politički obračuna sa osumnjičenim.


 

Info služba DveriPodeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.