Српски Покрет Двери - Лого

Савет омладине Двери: Млади морају преузети одговорност за промене

Међународни дан младих је изнова прилика да сагледамо и оценимо положај младих у друштву и држави. У Србији, ситуација је готово непромењена у односу на претходне године.

Медијско улепшавање туробне реалности не помаже превише у спречавању егзодуса младих из наше земље. Реална просечна плата мања од 500 евра, обесмишљавање образовања које је и даље неусклађено са потребама привреде, премало младих у органима одлучивања, ендемска корупција и страначко-паразитски систем и даље терају младе у иностранство или потпуну апатију.

„Ако Вам се не свиђа, границе су отворене – идите“, наратив је који намеће владајући режим годинама. Управо из тог разлога, нас одговор је: „Ми хоћемо да мењамо систем, а не државу.“

Свесни одговорности коју имамо као млади људи, неопходно је да објединимо све здраве снаге у нашој земљи и одлуцно кренемо у решавање нагомиланих проблема. Животна енергија, широк спектар знања и способности, као и исконски патриотизам јесу значајне компаративне предности у односу на корумпирани систем који нас држи као таоце деценијама.

На нама је да преузмемо одговорност и створимо нови систем у коме ће млади људи имати квалитетно и савремено образовање, пристојне плате и могућност да поштено обезбеде кров над главом за себе и своју породицу. Систем у коме ће млади имати место које заслужују.

Срећан вам Међународни дан младих!

 

 

*Извор фотографије: Canva

Савет омладине Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: