Novosti

Savet žena Dveri: Nasilje nad ženama mora biti oštrije kažnjavano

Savet žena Dveri: Nasilje nad ženama mora biti oštrije kažnjavano

Nakon informacija koje smo juče mogli da pročitamo u medijima da je svaka treća devojka u Srbiji doživela neku vrstu seksualnog nasilja, Savet žena Dveri apeluje na institucije da se ozbiljnije pozabave ovim problemom i da se pooštre kazne za nasilnike.

U medijima se juče, nakon niza obavljenih anketa, pojavila informacija da je svaka treća devojka u Srbiji doživela neku vrstu seksualnog uznemiravanja. Devojke i žene su prema dobijenim podacima žrtve ozbiljnog seksualnog uznemiravanja, verbalnog, neverbalnog i fizičkog: nepoželjno približavanje, dodirivanje, sve do silovanja.


Kada se na to doda izuzetno zabrinjavajuća činjenica da prema istraživanjima Sigurne kuće, skoro polovina žena u Srbiji doživi neku vrstu nasilja u životu, možemo zaključiti da stanje nije nimalo dobro.


Srpski pokret Dveri apeluje na sve nadležne državne institucije da što pre preduzmu neophodne mere, kako bi se fizičko, psihičko i seksualno nasilje nad ženama smanjilo u što većoj mogućoj meri i kako bi nasilnici bili adekvatno kažnjeni, a žene zaštićene. Nedopustivo je  da nasilnici pomisle kako će proći nekažnjeno, što se ipak nažalost često dešava. 

 


Danijela Perišić

Savet žena Srpskog pokreta Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.