Novosti

Šest meseci od početka protesta obeležiće protesti širom Srbije

foto: Rade Ranković, VOA

Šest meseci od početka protesta obeležiće protesti širom Srbije

U subotu 8. juna je tačno 6 meseci od prvog protesta održanog u Beogradu nakon prebijanja Borka Stefanovića. Savez za Srbiju podržava ideju da se taj dan obeleži organizovanjem protesta širom Srbije i pozivamo sve naše članove i simpatizere da se uključe i doprinesu organizaciji protesta.

Pre šest meseci niko nije verovao da ćemo svi biti ovoliko istrajni u nameri da se suprotstavimo nasilju i zajedno izborimo za slobodu. Pre šest meseci niko nije mogao da pretpostavi da će u jednom trenutku u Srbiji protestovati preko 100 opština i gradova i da će svi oni doći na veliki protest 13. aprila u Beogradu. U tih šest meseci potpisali smo Sporazum sa narodom, doneli odluku o bojkotu parlamenta i jedinstven stav o tome da ne učestvujemo na izborima pod ovim uslovima.


Zato se 8. juna okuplja pobunjeni narod a protesti će se isto veče održati u više gradova i opština u Srbiji kako bi obeležili šest meseci zajedničke borbe, sa porukom da nećemo odustati od zahteva za slobodom medija i poštenim izborima.

 


Pres-služba Saveza za Srbiju


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.