Novosti

Srbija pala u grupu delimično slobodnih zemalja

e-stok / Aleksandar Bačlija

Srbija pala u grupu delimično slobodnih zemalja

Prema najnovijem istraživanju organizacije „Fridom Haus“ koje se bavi fundamentalnim slobodama, Srbija je pala iz grupe slobodnih zemalja. Istraživanje obuhvata 195 zemalja.

Srbija se sada nalazi u grupi „delimično slobodnih zemalja“, zajedno sa Crnom Gorom.


Za ovaj ozbiljan pad kao razlozi navode se izborne neregularnosti, zastrašivanje i negativna kampanja prorežimskih medija i vlade koji pokušavaju da osujete rad nezavisnih novinara.


Ovo je još jedan u moru dokaza da je režim Aleksandra Vučića autoritaran i to sada i svetskoj javnosti postaje jasno. Dok optužuje opoziciju za nasilje, nepoštovanje prava i sloboda, vlast oličena u jednoumlju Aleksandra Vučića gasi svaki smisao institucijama, zastrašuje medije i na sve načine progoni one koji misle drugačije i koji se usude da se ovom bezumlju suprotstave.


 

Izvor: Savez za Srbiju


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.