Novosti

Srbin sam, znam za Jasenovac i Oluju, i ne vodim se mržnjom

Srbin sam, znam za Jasenovac i Oluju, i ne vodim se mržnjom

Ako bih svoje srpstvo morao da dokazujem paljenjem zastava i mržnjom prema narodima koji su nam nanosili zlo u prošlosti, onda bi čitava veličanstvena srpska kultura, istorija i slobodarska tradicija bili bačeni u drugi plan. Pokazao bih ostrašćenost, kompleks nemoći i osećaj moralne inferiornosti.

Pripadnik naroda koji je izrodio Nikolu Teslu, Mihajla Pupina, svete Nemanjiće, Živojina Mišića, vojvodu Stepu i mnoge druge velikane, ne treba da ima potrebu da svoj patriotizam dokazuje mržnjom prema bilo kome, pa ni prema Hrvatima.   vojvoda_zivojin_misic_sa_stabom_prve_armije   Nakon sloma jugoslovenske iluzije bratstva i jedinstva, velikog stradanja i nesreće srpskog naroda, došlo je vreme da sve ključne i prelomne istorijske momente trezveno sagledamo, da ih budemo svesni i da na osnovu tih saznanja pogledamo stvari, kako bi rekao Miloš Crnjanski – sa čisto srpskog stanovišta. Srpsko stanovište na početku 21. veka oličeno je u težnji da se o srpskoj ekonomiji, prosveti, kulturi i državi odlučuje u Beogradu, a ne u Briselu ili bilo gde drugo. Država Srbija u ovom trenutku nalazi se u kolonijalnom statusu u odnosu na MMF i Evropsku Uniju. Iz naše zemlje se izvlače resursi, iznosi profit, iseljavaju mladi i obrazovani ljudi, dok je istovremeno u demografskom smislu srpski narod u fazi izumiranja. Posledice neoliberalizma u vidu gubitka suvereniteta i nezavisnosti nacionalnih država u odnosu na briselsku birokratiju, svojstvene su praktično svim narodima Evrope.   xcywmzu   Vladajuće snage u Srbiji, Hrvatskoj, kao i u ostalim državama bivše Jugoslavije, okreću glavu od suštinskih tema koje guše život malog čoveka, običnog građanina. Da bi se Srbija izvukla iz kolonijalnog statusa, društveno-političke grupacije koje se zalažu za odbacivanje kolonijalnog statusa, poput Dveri, moraju pronaći mnoštvo saveznika u toj borbi širom Evrope. Trend pobune protiv briselske diktature koji se širi Evropom polako zahvata i Srbiju. Međutim, Srbija neće biti u stanju da se sama izvuče iz mrtvila u kome se danas nalazi ukoliko proces resuverenizacije nacionalnih država ne otpočne na prostoru Balkana, ali i čitave Evrope. Iz tog razloga, od izuzetnog značaja je povezivanje  suverenističkih snaga, u Srbiji predvođenih Dverima, sa onima koji dele ista antisistemska uverenja, bilo da ona dolaze iz Francuske, Bugarske, Austrije ili Hrvatske.   bosko-obradovic-program-za-predsednika-srbije-2016-skp   Bolno iskustvo iz 20.veka pokazalo je da nikakvih pomisli o zajedničkoj državi Srba i Hrvata više ne sme da bude. Kada je to jasno, najmanje što se može jeste smireno i racionalno sarađivati sa svima sa kojima je to moguće po pitanjima koja su od obostranog interesa u borbi protiv modernog ropstva oličenog u neoliberalnoj doktrini koju sprovode MMF, Svetska banka, NATO i Evropska unija. Mudrost nove generacije srpskih političkih predstavnika ogledaće se u racionalnom pristupu osetljivim pitanjima i pravilnoj  postavci prioriteta. Suverena Srbija biće u stanju da odbrani svoje vitalne interese i zaštiti Srbe, ma gde živeli, kako se tragični događaji pomenuti u naslovu više nikada ne bi ponovili.  

Dragan Dželetović član Izvršnog odbora Srpskog pokreta Dveri

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.