Novosti

Srđan Nogo: Dveri niti žele niti mogu da budu u koaliciji sa Demokratskom strankom

Srđan Nogo: Dveri niti žele niti mogu da budu u koaliciji sa Demokratskom strankom

Dveri nikada nisu pregovarali sa bilo kojim funkcionerom Demokratske stranke o političkoj saradnji, a pogotovu ne o nekakvoj „jednoj koloni na izborima“.

Nemamo nikakav razlog da se ljutimo, jer nikad nismo bili niti ćemo biti deo „jedne kolone“ sa DS-om. Problem vidimo u aktivnostima predsednika demokrata, jer unapred ruši mogućnost da se opozicija izbori za fer i poštene izbore.

Dveri niti žele, niti mogu da budu u koaliciji sa Demokratskom strankom, jer sa njima ne dele mnoge vrednosti, a pre svega ne dele politiku. Jedina stvar oko koje možemo da razgovaramo sa Demokratskom strankom jeste obezbeđivanje uslova za pošten izborni proces i slobodu medija.

Dveri se ne bave opozicionim delovanjem DS, ali itekako kritikuju period kada je ova stranka bila na vlasti, i smatramo taj period katastrofalnim za državu i građane, a ovu stranku odgovornom za brojne kriminalne afere. Glavni problem Srbije je što iako DS nije na vlasti, njena politika se sprovodi u kontinuitetu, kroz vladajuću većinu predvođenu SNS-om.

Poslanička grupa Dveri ima korektnu opozicionu saradnju sa poslaničkom grupom Demokratske stranke u Narodnoj Skupštini. Međutim, nismo uspeli da nađemo razlog zbog čega su Dveri odjednom predmet napada predsednika demokrata Dragana Šutanovca.

Postavljam pitanje: zašto se Dragan Šutanovac odjednom i ničim izazvan bavi Dverima? Da li je Šutanovac u službi vladajućem režimu ili ima naredbu iz Brisela da mora da brani Anu Brnabić, ostaje da se vidi.

-

Srđan Nogo, narodni poslanik Dveri


Podeli vest: