Novosti

Srđan Nogo o Savezu organizacija rezervnih vojnih starešina

Jutub Parlamenta

Srđan Nogo o Savezu organizacija rezervnih vojnih starešina

Srđan Nogo ukazao ministru Vulinu na značaj Saveza organizacija rezervnih vojnih starešina i dobio obećanje od ministra da će ovaj savez postati deo celovitog sistema odbrane.

Govoreći po amandmanima na zakone koji se tiču Vojske Srbije, Nogo je istakao da je potrebno u zakon uneti vaspitanje u duhu vojničke časti, rodoljublja i tradicije srpskog naroda. Po njemu, zakonodavac bi trebao da potencira ove reči jer je vojnička tradicija jedna od najsvetlijih stvari srpskog naroda i pohvalio je to što je general Lazarević vraćen na akademiju. Prema njegovim rečima, prihvatanjem ovog amandmana sprečićemo situaciju koja se nedavno desila, a to je da se na prijemu kod predsednika Srbije pojavi čovek poput Momčila Perišića, koji je odavao državne tajne.


Nogo je takođe govorio o značaju i odzivu Saveza organizacija rezervnih vojnih starešina na vojne vežbe i tražio da ovaj savez dobije status udruženja od značaja za odbranu. Ministar Vulin je u odgovoru poslaniku Dveri, obećao da će ovaj savez postati deo celovitog sistema odbrane i nadamo se da će to obećanje i ispuniti.


 

Informativna služba DveriPodeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.