Novosti

Srđan Nogo: Velika narodna buna počinje 7. oktobra

Srđan Nogo: Velika narodna buna počinje 7. oktobra

Pozivam sve članove, pristalice i glasače Srpskog pokreta Dveri da podrže i dođu na protest 7.oktobra, koji organizuju Vojni i Policijski sindikat Srbije, u saradnji sa brojnim udruženjima. Borba i zahtevi organizatora protesta su ono za šta se mi borimo, i što sami osećamo. Biće mi čast da sa, kolegama poslanicima iz Dveri, i brojnim Dverjanima budem deo toga skupa, ali ne kao političar, i ne kao deo Dveri, već u svojstvu običnog građanina, Srbina, porodičnog čoveka, nekoga ko voli svoju zemlju i ne može više da trpi ovo što nam se dešava.


Kao narodni poslanik Dveri, za nešto više od 12 meseci moga mandata video sam da je politička elita u Srbiji potpuno kriminalizovana i odvojena od naroda, a da je sistem napravljen da radi protiv građana. Velika većina političara je zainteresovana isključivo za sopstveno bogaćenje i svaka dosadašnja vlast, bez izuzetka, je bila duboko svezana sa najtežim kriminalom. Lično sam govorio o vezama mafije i politike, iznoseći dokaze o uključenosti vrha vlasti i sadašnjeg i prethodnih režima, ali sam naišao na zid ćutanja od političara i medija, jer su i vlast i ogroman deo opozicije upetljani u iste kriminalne poslove, čast zaista malobrojnim izuzecima. Taj kriminal je razlog i za nacionalne izdaje i za ekonomsko uništavanje Srbije.


Zato mislim da je protest 7. oktobra velika prilika da ona ogromna većina poštenih, običnih građana, koji su uništeni, osiromašeni i obespravljeni, izađe na ulice Beograda i pokaže pravu snagu većinske Srbije. Nije čudno da ga organizuju sindikati, u prvom redu vojni i policijski, jer su postojeće političke stranke i njihovi lideri glavni razlozi ovakvog stanja, a vlast i veliki deo opozicije predstavljaju samo dve strane iste medalje, i njihov sukob se svodi samo na prevlast za veći deo plena. Svaki Srbin zna da su vojska i policija, stubovi države, i nadam se da će protest 7. oktobra biti prvi korak u promeni Vučićevog kriminalnog režima i sistema koji stvara režime poput ovoga.


Građani moraju da shvate da samo oni mogu da promene sistem, i 7. oktobar je prilika da se čuje njihov glas, i da se narodu vrati mogućnost da utiče na svoju sudbinu. Svi vi koji ste izgubili radna mesta, vi koji radite a ne primate plate ili ste plaćeni znatno ispod vrednosti vašeg rada, vi prezaduženi i uništeni lihvarskim kreditima u evrima i francima, vi koje izbacuju iz domova i plene imovinu tzv. javni izvršitelji, vi koji ste žrtva nepravde i korumpiranog i neefikasnog sudstva, vi mladi koji nemate perspektivu i mogućnost zaposlenja, i vi poniženi prosvetni i zdravstveni radnici, i vi roditelji koji se borite za svoju decu da im pružite mogućnost na školovanje i bezbrižno odrastanje, i vi penzioneri kojima se uskraćuje mogućnost da preživite i dostojanstveno provedete starost, i vi policajci i vojnici koji ste najbolji svedoci pljačke i izdaje države i urušavanja državnih institucija, znajte da je 7. oktobar baš vaš dan.


Nemojte propustiti priliku da dođete, dignete svoj glas, jer se borite za sebe, za bolje sutra, za život svojih porodica, za svoju zemlju i svoj narod. Uveren sam da će veliki protest biti prvi korak koji će dovesti do toga da konačno vratimo državu narodu.


U subotu 7. oktobra biću na ulici, ne kao narodni poslanik, već kao običan građanin. Očekujem da će nas biti zaista mnogo. Jer niko drugi se neće boriti za nas, do mi sami. Puna podrška Vojnom i Policijskom sindikatu i njihovom rukovodstvu, na trudu, borbi i velikoj hrabrosti. Vidimo se velikom narodnom protestu.


 


S poštovanjem,

Srđan Nogo, narodni poslanik Dveri


Podeli vest: