Novosti

Stanje u opštini Trgovište

Vranjska plus

Stanje u opštini Trgovište

Opština Trgovište se nalazi na krajnjem jugoistoku Srbije, a graniči se sa opštinama Bosilegrad, Vranje i Bujanovac.Sam centar opštine, varošica Trgovište smeštena je na ušću triju reka: Tripušnica, Kozjedolska i Lesnička reka, od kojih nastaje reka Pčinja, koja se uliva u Vardar.

Stanovnici su zasićeni ispraznim obećanjima, zaduženost je ogromna, novca nema, nezaposlenost je prevelika. Raseljavanje mladog i obrazovanog kadra kao da ne dotiče nikoga i niko ne haje što je biološki opstanak opštine Trgovište doveden u pitanje.

Ukoliko se ne posvetimo problemima čije bi rešenje značilo rešavanje problema koji život znače već se posvetimo trivijalnostima i sekundarno političkim momentima, bojim se da nećemo imati vremena da ispravimo pogubnu politiku vladajuće strukture koja je Trgovište dovela na prosjački štap.

Ravnomerni razvoj svih delova Srbije, i posebna držana podrška graničnim krajevima i selima je ono za šta se pokret Dveri zalaže.

Posebna zahvalnost : Draganu Spasiću - administratoru OO Trgovište, Branislavu Stojkoviću - administratoru GrO Vranje, Predragu Stošiću - administratoru OO Bujanovac i Marku Antanasijeviću - članu IO pokreta Dveri.

Maja Mitić
predsednik Saveta za ustavna pitanja, pravdu i zakonodavstvo
član Predsedništva pokreta Dveri
Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.