Novosti

Stop privatizaciji Komercijalne banke

Stop privatizaciji Komercijalne banke

U julu 2018. godine Vlada Srbije se obavezala sporazumom sa MMF da će za 30 meseci izvršiti privatizaciju PKB, Petrohemije, MSK, zatvoriti dva rudnika u Resavici, a EPS pretvoriti u akcionarsko društvo uz poskupljenje struje.

Takođe, ovim sporazumom koji, gle čuda ima naziv „čuvarkuća“ što je svojstveno rečniku kolonijalne uprave, dogovorena je privatizacija Komercijalne banke, najuspešnije domaće banke i treće po snazi u našoj zemlji.


Država je većinski vlasnik Komercijalne banke sa 48% udela i u situaciji kada je 85% bankarskog sektora u Srbiji u stranim rukama, naša vlast pristaje na ovaj čin ekonomskog suicida katastrofalnih razmera.


Srbiji je neophodan finansijski sektor koji bi bio okrenut razvoju domaće privrede i pod ozbiljnom kontrolom Narodne banke Srbije. Svaka ozbiljna i ekonomski stabilna zemlja na svetu ima razvojnu finansijsku instituciju preko koje ima uticaj i preko koje donosi odluke u finansiranju prioritetnih projekata. Stoga ističemo da je sprečavanje privatizacije Komercijalne banke pitanje finansijskog suvereniteta.


Omladina Srpskog pokreta Dveri ispred centrale Komercijalne banke kroz parolu - Da ostane meni najbliža, izražava svoj protivljenje odluci i privatizaciji i poziva vlast da prekine taj proces koji će naneti samo štetu našoj domaćoj ekonomiji. Takođe, pozivamo i zaposlene u Komercijalnoj banci da iskažu svoje neslaganje jer znamo da je većina njih apsolutno protiv privatizacije koja ni njima neće doneti ništa dobro.


Stop privatizaciji Komercijalne banke - da ostane meni najbliža!


Savet omladine Srpskog pokreta Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.